Førsteholdet

Stanley Iheanacho jubler over mindeværdig debut

Hele fire gange nettede Stanley Iheanacho i sin førsteholdsdebut, da Aabenraa blev sendt ud af Oddset Pokalen med 13-0. Hør fra offensivspilleren her.

06/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Bang. Sådan debuterer man for FC Midtjylland.

Stanley Iheanacho startede onsdag inde i 2. runde af Oddset Pokalen på udebane mod Aabenraa BK. Nigerianerens første optræden på førsteholdet. Og hvilken en.

Med fire scoringer – heriblandt et sandt pragtmål til 0-9 – blev det en dag, som den 18-årige offensivspiller sent vil glemme.

– Til den sidste træning før kampen blev opstillingen råbt op, og jeg var blandt de startende 11. Det var en fantastisk følelse, og hele natten har jeg ligget og tænkt på, hvad der skulle ske. Jeg har været bevidst om, at i dag var dagen, hvor jeg skulle bevise mig selv.

– Jeg er begejstret og vil takke alle trænere og resten af staben for at give mig chancen for at spille, sagde Stanley Iheanacho kort efter slutfløjt.

Den hurtige angriber havde inden kampen forudset en scoring fra sin fod, men at det skulle blive til hele fire, overgår hans fantasi.

– Jeg sætter mig altid for at score mål, men at score fire er jo helt fantastisk, lyder det med et smil.

Selvom det ikke er meget Stanley Iheanacho har haft at gøre med spillerne i førsteholdstruppen, er han fuld af glæde over de nye bekendtskaber.

– Alle har taget så godt imod mig, og det føles faktisk som en form for familie her på holdet. Det gør mig glad, og jeg sætter pris på den varme velkomst.

– Det her giver mig endnu mere sult. Det er ikke slutningen, men bare starten på min karriere. Nu fortsætter det hårde arbejde, og jeg skal blive ved med at forbedre mig, så jeg kan få flere af den her slags oplevelser.

Adspurgt til det førnævnte, vilde 0-9-mål, som fik hele stadion til at sende anerkendende blikke ned mod debutanten:

– Faktisk er det noget, jeg har øvet til træning. Når jeg får muligheden, forsøger jeg altid at lægge den over i det lange hjørne i den slags situationer, siger den firedobbelte målscorer.

Seks debutanter fra U19

Onsdag blev en dag, som giver smil på læben på Akademiet. Undervejs i opgøret kom hele seks debutanter, der har sin daglige gang på U19-holdet, nemlig på banen.

Udover Stanley Iheanacho gjaldt det offensivspillerne Julius Voldby og Akwasi Owusu, midtbaneteknikeren Alamara Djabi samt forsvarsspillerne Adam Andersen og Christian Jørgensen. Førstnævnte kom tilmed på måltavlen.

Der skal lyde et stort tillykke til alle onsdagens debutanter.

Seks debutanter og masser af mål mod Aabenraa