Førsteholdet

Statistik og skæve vinkler: Randers – FCM

Vi tager et kig på statistikkerne før mandagens udekamp i Randers. Der er tale om en modstander, som FC Midtjylland har det historisk godt med.

08/03/24
Christian Rothausen

Mandag aften kl. 19.00 gæster FCM det kronjyske, når Randers FC venter på Cepheus Park. Sidste indbyrdes opgør endte 2-2 i Herning, og nok en gang er der vigtige point på spil mellem to mandskaber, der har vundet to af sine første tre kampe i foråret.

Vi har samlet nogle af de vigtigste statistikker, således at du bliver klædt bedst muligt på til at overvære opgøret.

• FCM har ikke tabt til Randers i 29 ligakampe. Seneste nederlag til kronjyderne var tilbage i 2012.
  • De foregående tre kampe mellem mandagens duellanter er dog endt uafgjort.
  • Randers har holdt clean sheet i sine seneste to hjemmekampe i 3F Superliga.
  • Darío Osorio kom fredag endnu en gang ind fra bænken og scorede. Chileneren er nu den spiller i rækken – af alle der har lavet minimum to mål – som har brugt færrest minutter på at få netmaskerne til at blafre (fem mål på 493 minutter svarende til ét mål per 99. minut, red.)
  • Thomasberg og co. har vundet otte af deres seneste ti ligakampe. Det er samme antal sejre, som cheftræneren skulle bruge 18 kampe på at vinde i begyndelsen af sin anden periode i spidsen for FCM.
  • Der er tale om et opgør mellem top og bund – ikke blot i tabellen, men også i form af afslutninger på mål. Her er FCM to’er med 110 styks, Randers er 11’er med 69 styks.
  • Særligt Randers har haft svært ved at ramme buret, idet man med 240 afslutninger i alt faktisk er det syvende mest afsluttende hold i ligaen.
  • FCM har haft næstlængst samlet tid på 1. pladsen denne sæson med i alt 80 dage. Fire gange er man gået fra en nedre placering til øverst i tabellen.

Kilder: Superstats.dk, Superliga.dk, Opta Stats.

Der forventes igen et stort fremmøde på udebaneafsnittet. Ønsker du at støtte holdet i jagten på sejren, kan du læse mere nedenfor.