Førsteholdet

Statistikker før AaB – FCM

Vi tager et kig på statistikkerne forud for aftenens vigtige 3F Superligakamp mellem AaB og FC Midtjylland. Vidste du for eksempel, at midtjyderne har vundet de seneste fem ligakampe i Aalborg?

06/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Mandag kl. 19.00 krydser AaB og FC Midtjylland klinger i et vigtigt opgør i 3F Superliga. Forud for dysten har vi udvalgt en række statistikker, således at du bliver klædt bedst muligt på til kampen.

  • FCM har vundet de seneste fem ligakampe på Aalborg Portland Park. Vinder midtjyderne mandag aften, vil det være første gang nogensinde, at aalborgenserne taber seks gange i streg på eget græs til det samme hold.
  • AaB har gang i den længste stime med nederlag nogensinde i klubbens 3F Superliga-historie. Seks gange i træk har man forladt grønsværen uden point.
  • Albert Capellas’ tropper er det bedste udehold i denne sæsons udgave af 3F Superliga. Her det blevet til fire sejre, fem uafgjorte, nul nederlag og en målscore på 20-9.
  • FCM har endnu ikke tabt en ligakamp i denne sæson, når holdet har scoret først. Statistikken lyder på fem sejre og tre uafgjorte. Anderledes har man tabt fem gange efter at have indkasseret først.
  • AaB’s ligatopscorer er Nicklas Helenius, som scorede fem mål for Silkeborg IF i efteårssæsonen. Forinden da var det Allan Sousa med fire scoringer. Hos FCM har Gustav Isaksen lavet syv 3F Superligamål, mens Anders Dreyer stod noteret for otte styks inden sit skifte til Anderlecht.
  • Der er tale om et møde mellem to klubber, der har indskrevet sig i historiebøgerne med henholdsvis fire (AaB) og tre danske mesterskaber (FCM).
  • Edward Chilufya måler den højeste topfart for midtjyderne i denne sæson med 35,9 km/t. Hos AaB topper anfører Lucas Andersen med 34,9 km/t. Til sammenligning sprintede Usain Bolt med en topfart på 44,72 km/t, da han slog verdensrekord i 100-meterløb i 2009.

Der forventes stort FCM-fremmøde på Aalborg Portland Park mandag aften, hvor to udsolgte busser med fans blandt andet forventes at tage turen nordpå. Du kan stadig nå at skaffe billet til udebanetribunen nedenfor.

Se billetinfo til AaB v FCM