Førsteholdet

Status fra Polen: Vi skal vinde fra dag ét

Spillertruppen er velankommet til Opalenica, hvor forberedelserne frem mod sæsonstarten intensiveres. Bo Henriksen giver her et indblik i fokusområderne på træningslejren.

05/07/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Efter en kort flyvetur til Poznan ankom truppen til Hotel Remes Sport & Spa ved 14-tiden i går, hvorefter de havde et let træningspas på bane 3 i de sene eftermiddagstimer. Sportskomplekset i Opalenica danner rammerne den næste uge.

– Vi er et smukt sted nær natur, og faciliteterne er helt i top. Det var fedt at komme ud på græsset i går, om end det var en rolig træning oven på rejsen herned, beretter cheftræner Bo Henriksen og uddyber:

– De kommende dage får vi mulighed for at arbejde med de taktiske aspekter i begge ender af banen, ligesom de fysiske facetter skal optimeres. Sæsonpremieren er kun 11 dage væk, så det er en vigtig uge for os, og vi skal sørge for at komme godt fra land og ind i et flow. Det har vi de optimale rammer for her.

Power og energi

28 spillere er rejst med fra Danmark, og i går sluttede den 22-årige målmand Jared Thompson sig til truppen.

Keeper på prøvetræning

I løbet af ugen venter to testkampe mod henholdsvis polske Lech Poznan og tjekkiske Sigma Olomouc, hvor Bo Henriksen og trænerteamet vil arbejde med de taktiske aspekter, men også forventer at se power og energi.

– Vi er en god gruppe spillere hernede, hvilket sikrer os et højt niveau i træningspassene, og så har vi to kampe mod dygtige modstandere. De vil vise, hvor vi står rent taktisk, men også mentalt i forhold til vores udtryk. Power og energi bliver nøgleordene, og hvis vi formår at føre det ind i vores spil, så bliver vi irriterende og udfordrende at spille mod for alle hold. Vi har masser af kvalitet på spillerniveau, og det skal vi vise hver gang, vi går på banen.

3F Superliga-premieren mod OB fredag den 16. juli nærmer sig, og spillet skal derfor justeres både offensivt og defensivt.

– I forhold til den defensive del, så kigger vi på vores pres og genpres. Hvordan pumper vi i forsvaret, og hvordan presser vi højt? Så er der det offensive, hvor vi arbejder med gennembrudsspillet, og hvordan vi bedst kan sætte vores offensive spillere i scene. Det er den proces, vi arbejder på nu, og vi har ikke lang tid til start, men vi er fortrøstningsfulde. Vi skal vinde fra dag ét, lyder det fra Bo Henriksen, der er tryg ved det mandskab, han har overtaget.

– Det bliver ikke revolutioner, men små justeringer, og så skal vi bygge på det fundament, der i forvejen er stærkt og har flyttet klubben langt de sidste sæsoner, afslutter cheftræneren.

Se træningskampene

Træningslejrens to testkampe kan begge livestreames via YouTube. Vi deler link på kampdagen.

  • Onsdag 7. juli kl. 17.00: Lech Poznan – FCM. Kampen spilles på Stadion Miejski.
  • Lørdag 10. juli kl. 17.00: Sigma Olomouc – FCM. Kampen spilles på RemeSPORT Sports Center.