Førsteholdet

Stolt og sulten Sviatchenko runder 250 kampe

Erik Sviatchenko spillede i går sin 250. kamp for FCM, og det gav anledning til en snak om udviklingen siden debuten i 2009 og ambitionerne for resten af sæsonen.

09/04/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

8. maj 2009 fik Erik Sviatchenko debut på FC Midtjyllands førstehold. Samme år blev han kåret som årets akademispiller i klubben.

Nu – 12 år senere – er der sket en enorm udvikling i FCM, men også for Sviatchenko, der i dag er kaptajn for de forsvarende danske mestre.

Forsvarsgeneralen spillede i går sin kamp nummer 250 for FC Midtjylland. Det svarer til mere end 21.000 minutter på grønsværen i den midtjyske trøje.

– Det er da en milepæl, som jeg er stolt over. Det er mange kampe, når man lige tænker over det. Det vidner om, at der er masser af midtjysk blod i mig. Det eneste, der ærgrer mig, er, at det ikke er blevet til 350. Da jeg var lidt yngre havde jeg nogle perioder, hvor jeg ikke spillede pga. skader, siger Erik Sviatchenko og slår fast:

– Én ting er at spille mange kampe, men at have været med til at udvikle klubben og vinde fire trofæer plus europæiske deltagelser er det, som betyder mest.

Vil hele tiden være bedre

29-årige Erik Sviatchenko lægger ikke skjul på, hvordan hans mindset har været en drivkraft i jagten på at forbedre sig.

– Min mentalitet er, at jeg aldrig giver op og hele tiden vil være bedre og bedre. Sådan har jeg det stadig, selvom kamptotalen siger 250 nu. Jeg er stadig sulten. Derfor er det fedt at være i det her miljø, hvor der er så mange, som hele tiden vil flytte sig til det næste niveau, pointerer den midtjyske anfører.

Det er 15 år siden, at Erik Sviatchenko begyndte på akademiet i Ikast. Siden 2006 har han på nærmeste hold kunne se en klub, der er kommet op på et højere niveau.

– Jeg har oplevet en klub, der er blevet endnu mere professionel med årene. Der er sket rigtigt meget på 12-15 år, men FC Midtjylland har altid sat overliggeren højt. Sådan har det været lige fra jeg kom til klubben, og det har jeg også forsøgt at leve op til ved virkeligt at dyrke vinderkulturen, som vi har fået skabt i klubben, fortæller 250-kampsjubilaren.

Sviatchenko var en central del af FC Midtjyllands første mesterskab i 2015 og det efterfølgende Europa League-gruppespil, inden han fra januar 2016 spillede to år i skotske Celtic.

Herefter vendte han hjem til heden og har siden vundet to mesterskaber og en pokaltitel samt været anfører i klubbens første deltagelse i Champions League.

Flere titler skal vindes

Lige nu er fokus dog ikke på tidligere tiders meritter. Der er to turneringer, som skal vindes, og derfor var det også en vigtig pokalsejr i torsdagens første semifinale mod SønderjyskE.

– Det er alfa og omega at få et godt udgangspunkt. Især at holde nullet var vigtigt. Med en solid defensiv er det nogle gange nok med en enkelt genialitet, som vi så fra Evander og Kaba, siger Sviatchenko med henvisning til 1-0-scoringen.

De fire titler på CV’et har ikke formindsket lysten til flere. Tværtimod er motivationen stor, når snakken falder på ambitionerne for den resterende del af sæsonen.

– Vi går 100% efter at vinde pokalturneringen, så det var et vigtigt resultat. Vi glæder os bare til den kommende periode, hvor der er en masse på spil. Vores ambition er at vinde The Double, og derfor handler det om at levere på højeste niveau, afslutter kaptajnen.

Næste opgave for anføreren og resten af holdet er på søndag, når AGF er modstanderen i 3F Superliga, inden der torsdag er returopgør mod SønderjyskE i Haderslev.

Tillykke til Erik Sviatchenko med de 250 kampe.