Førsteholdet

Stort fokus på talenterne før vinterpausen

FC Midtjylland har de seneste to uger samlet sine udlejede spillere på træningsbanen i Ikast. Initiativet rundes af i næste uge med en træningslejr i Portugal for en række udvalgte spillere.

25/11/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Denne artikel var oprindeligt en del af kampprogrammet til næstsidste hjemmekamp i efteråret mod OB. Det er til alle 3F Superliga-kampe på MCH Arena muligt at købe et magasin, hvor du får seneste nyt fra førsteholdet og akademiet. Da artiklen fortsat har relevans, bringer vi den nu i en fornyet version på fcm.dk.

FC Midtjylland sætter endnu et tiltag i søen med klubbens største talenter, når sidste kamp i efteråret er færdigspillet den 13. november. Truppen fortsætter med at træne i 14 dage frem, og i de uger suppleres FCM-truppen af nogle af de unge udlejede spillere, som vender hjem til det midtjyske for en stund.

Assisterende sportschef Kristian Bach Bak står i spidsen for det nye projekt.

– Albert Capellas får mulighed for at se de spillere, vi har haft udlejet i efteråret. Han har allerede fulgt dem på video i deres kampe. Nu får han dem i 14 dage på træningsbanen i Ikast. Der får han et overblik over, hvem de unge spillere er, får set hvad de kan, og han får talt med dem, siger Kristian Bach Bak.

Et tiltag der toppes af en otte dages træningslejr i Portugal fra den 27. november.

– I den uge træner vi dagligt og spiller to kampe, så vi får endnu bedre mulighed for at se, hvor langt vores spillere er i deres udvikling, forklarer Kristian Bach Bak, som er med på sidelinjen i Portugal.

I Portugal møder FCM blandt andet et hold af Benficas største talenter, og det bliver transitionstræner Anders Veller, som står for træning og kampe.

– Vi får to kampe på et meget højt niveau, og der kommer sandsynligvis et par trænere mere med, siger Kristian Bach Bak, som derudover fortæller, at FCM i samme periode sender deres U19-talenter til De Nordiske Mesterskaber i Marbella i Sydspanien.

Lang vinterpause danner grundlag

Kristian Bach Bak forklarer videre, at ideen med at samle klubbens største talenter blandt andet er opstået, fordi vinterpausen på grund af VM ellers ville blive alt for lang.

– Alle ligaer er stoppet på grund af VM, så set i et fysisk perspektiv er det jo ikke optimalt at holde seks ugers ferie. Når vi så supplerer truppen med vores bedste hjemlige unge- samt udlejede spillere, forsøger vi at give alle en følelse af, at de er en del af FCM. Hele træningslejren i Portugal er for deres skyld. De skal føle sig som en del af klubben.

– Flere af vores toptalenter fra U19 og et par unge udlejede spillere skal med på turen. Alt i alt regner jeg med, at vi sender 16 til 18 spillere på det ugelange ophold i Portugal, lyder det fra Kristian Bach Bak.

Det betyder samtidig, at ikke alle U19-spillere er med i Spanien til De Nordiske Mesterskaber. I stedet supplerer FCM her med en række U17-spillere.

De udlejede FCM’ere: Victor Bak har lagt på sit spil i Hobro