Førsteholdet

Stort Martínez-interview: Fremgang i præstationerne og glæde over at være tilbage

Emiliano Martínez spillede søndag sit største antal gældende minutter siden september 2023. Den uruguayanske midtbanekriger fortæller i et stort interview om at være tilbage fra skade og ambitionen om at slutte sæsonen godt af.

26/04/24
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Vi skal helt tilbage til den 3. september 2023 for at finde sidste gang, Emiliano Martínez optrådte i en FCM-startopstilling i en betydende kamp. Dengang fik Ola Brynhildsen, Mads Bech Sørensen og Darío Osorio debut efter transfervinduets lukkedag, da man spillede 1-1 hjemme mod AGF.

Søndag kunne uruguayaneren for første gang notere sig for én halvlegs betydende fodboldkamp efter en længerevarende skade, comeback i vinterens pre-season og et efterfølgende setback.

– Jeg havde det godt på banen. Det var 45 intense minutter, hvor vi kæmpede for at skaffe et resultat og minimum to mål. Thomasberg fortalte os i pausen, at vi skulle spille fremad. Jeg havde en god fornemmelse derinde, selvom følelsen efter kampen ikke var god.

– Vi var alle kede af resultatet, men jeg var omvendt glad for de minutter, jeg fik. Jeg hjalp holdet så godt, jeg kunne, og jeg synes, jeg gjorde en fin figur, fortæller den 24-årige midtbanespiller, som nyder at være tilbage i fuld vigør:

– Det har været svært. Alle spillere vil spille fremfor at bruge tid i fitnesslokalet sammen med fysioterapeuterne. Nu er jeg tilbage på banen, og det giver glæde.

– Forud for Brøndby var jeg begyndt at føle mig klar til flere minutter, og her efter kampen er den følelse kun blevet styrket. Nu håber jeg på at kunne fortsætte med at hjælpe holdet, siger Martínez.

Vild slutspurt

Emiliano Martínez skiftede til dansk fodbold på en lejeaftale i sommeren 2022 fra brasilianske Red Bull Bragantino. En aftale, der sidenhen blev gjort permanent i slutningen af selvsamme år.

Et af de efterfølgende fokuspunkter har været at tillære sig engelsk, som er det vidtrækkende sprog i FCM’s førsteholdstrup.

– Jeg er blevet bedre. Vi har undervisning flere gange om ugen, og alle bliver skarpere og dygtigere til engelsk. Det er noget, der ikke kun hjælper os, som får undervisning, men faktisk hele holdet.

Midtbaneankerets opadgående formkurve kommer på et belejligt tidspunkt; frem mod sæsonafslutningen, hvor det hele skal afgøres.

– Med den nuværende tabel er alle kampe vigtige, og vi skal have tre point i hver eneste runde. Den kommende periode kommer til at afgøre, hvor vi ender, når sæsonen er slut.

– Det er selvfølgelig en tid med lutter hårde kampe, men omvendt er vi klar til det og glæder os. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at slutte godt af, siger han.

– En drøm at repræsentere Uruguay

I sommer fik Emiliano Martínez en af sine største drømme opfyldt i form af en udtagelse til Marcelo Bielsas uruguayanske landsholdstrup.

FCM’eren gik direkte ind i sydamerikanernes start 11’er i en 4-1-sejr over Nicaragua. Konkurrencen på de lyseblås midtbane er dog hård med spillere som Federico Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (PSG) og Rodrigo Bentancur (Tottenham).

Spørgsmålet er, om en succesfuld slutspurt vil bringe Martínez i spil til sommerens Copa America-slutrunde i USA.

– Jeg tænker selvfølgelig på landsholdet, men først og fremmest skal jeg spille godt i Midtjylland og gøre alt, hvad jeg kan. Det er en drøm at repræsentere Uruguay – det har det været, siden jeg var barn. Da jeg var med sidst, var det en stor oplevelse for både mig og min familie.

– Der er fantastiske spillere på landsholdet, og at træne og gå op og ned af dem gør, at man lærer noget hver eneste dag, siger Martínez, som slutter af med at se frem mod mandagens opgør i Silkeborg:

– Endnu en vigtig kamp. Vi ved, at det bliver hårdt. Silkeborg er stærke på hjemmebane, men vi er klar til opgaven og slaget om de tre point.