Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Akademiet

Stort midtbanetalent på kontrakt

Jonathan Asp med fortid i samarbejdsklubben Gauerslund IF har netop skrevet under på sin første kontrakt med FC Midtjylland.

17/01/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

Adskillige dygtige spillere har fået sin fodbolduddannelse på FC Midtjyllands akademi. Nu er endnu et navn tilføjet listen over talenter på akademiet i Ikast.

Der er tale om Jonathan Asp, der i forbindelse med hans 15-års fødselsdag har underskrevet sin første kontrakt med FCM.

– Jeg er rigtigt glad for at have skrevet under på kontrakten, og det er dejligt at have på plads. Nu kan jeg bare tænke fremad, og jeg glæder jeg mig til at træne endnu mere og selvfølgelig spillere flere kampe, lyder det fra en glad Jonathan Asp.

Akademichef Flemming Broe er også meget tilfreds for at have lavet en 3-årig aftale med midtbanespilleren.

– Jonathan er et virkeligt stort talent, som har alle forudsætninger for at nå langt. Derfor er vi selvfølgelig rigtigt glade for, at vi nu kan arbejde videre med ham, og vi ser frem til at følge hans udvikling, siger Flemming Broe.

Første akademispiller fra Gauerslund

Jonathan Asp har tidligere spillet i samarbejdsklubben Gauerslund IF, som er en af de sydligste klubber i klubsamarbejdet.

– Jonathan er den første spiller fra Gauerslund IF og i det hele taget den første spiller fra det område, som i FCM Klubsamarbejdet karakteriseres som licensområde 7, der bliver optaget på akademiet. Det ved vi, at man i hele området i almindelighed og i Gauerslund IF i særdeleshed er stolte af, fortæller leder af FCM Klubsamarbejdet, Tommy Jensen, som uddyber:

– Lige fra klubbens indtrædelse i FCM Klubsamarbejdet har det været et mål at skabe dygtige nok spillere til at komme videre i FC Midtjylland for selv at kunne bevare de næstbedste spillere i klubben, så klubbens egne hold dermed også kommer på et højere niveau. Nu hvor Jonathan får plads på akademiet, er der kommet et lokalt forbillede for børnene i Gauerslund IF, som yngre drenge kan gå at se op til og være med til at tænde drømme hos. Det ved vi, glæder i Børkop-klubben.

Stærk i offensiv 1v1

Jonathan Asp spiller på den centrale midtbane, hvor han med store tekniske egenskaber er en profil.

– Der er at gøre med en taktisk og teknisk stærk spiller, som har stor mobilitet på banen. Især 1 mod 1 har han stor kvalitet, men hans løbekapacitet er også værd at bemærke. Hans løbekapacitet kommer ofte til syne i slutningen af kampene, hvor han gør en forskel. Og så er det altid dejligt at se en spiller være så glad for at træne, og det vidner om en stor vindermentalitet, understreger Flemming Broe.

Jonathan Asp fremhæver også sine styrker, men er heller ikke i tvivl om, hvor han gerne vil forbedre sig.

– Mine største styrker ligger i det tekniske med gode førsteberøringer og driblinger i 1 mod 1-spillet. Her vil jeg gerne lægge på i forhold til mål og assists, for det er jo nu engang sådan, at man vinder fodboldkampe, analyserer Asp.

Fremtidsdrømmene for den 15-årige FCM’er er rettet mod udlandet, men det har ikke det største fokus.

– Lige nu handler det for mig om at udvikle mig så meget så muligt gennem træning og kampe her på akademiet. I fremtiden kunne det være fedt at komme til udlandet og spille i de store ligaer, så det er jo det, jeg går efter, afslutter Jonathan Asp.

Stort tillykke til Jonathan Asp med kontrakten.