Førsteholdet

Stort og småt med Oliver Sørensen før Europa-brag

Oliver Sørensen svarer på en række spørgsmål forud for torsdagens vigtige europæiske returopgør, hvor Omonoia FC gæster MCH Arena.

16/08/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Efter 1-0-nederlaget på Cypern er Thomas Thomasbergs tropper tvunget til sejr, når Omonoia FC i morgen gæster MCH Arena. Der er lagt op til en stor europæisk aften, og forud for opgøret svarer Oliver Sørensen på en række spørgsmål.

Hvorfor bliver det os, der går videre i morgen?

– Jeg synes, vi var det bedste hold dernede. Specielt i 1. halvleg dominerede vi, og vi havde chancer til at lave tre-fire mål. Vi går ind til opgøret med en god fornemmelse, og nu er vi på hjemmebane, så vi skal få lagt et tryk på dem. Det bliver et spørgsmål om den sidste kvalitet, og den tror jeg på, vi har i morgen.

Vi kommer fra en fantastisk opbakning i Vejle. Sæt nogle ord på den.

– Det var fedt. Det viser den udvikling, klubben er i gang med. Som ‘Gigo’ sagde efter kampen, føltes det som at spille på hjemmebane. Det var sindssygt fedt, at der var så mange af vores fans dernede, og det giver endnu mere lyst og vilje til at give alt på banen.

Hvordan oplever du den her periode med to kampe om ugen?

– Vi elsker at spille kampe, og det er det, man træner for, så det er sindssygt fedt. Men det er klart, at det stramme program gør, at man skal tage sig endnu mere af sig selv og sørge for at gøre de ting, man har brug for.

– Det vigtigste for mig er at slå hovedet fra, når der er tid til det, så jeg får tænkt på noget andet end fodbold. På den måde kan jeg møde ind med et friskt hovede hver gang og være klar til den næste opgave. Jeg er stadig ung, så det fysiske er ikke et problem, det er klart den mentale del, jeg fokuserer mest på.

I Vejle spillede du wingback fremfor din normale position på central midt. Hvad tænker du om den plads?

– Selvom jeg helst vil spille på midtbanen, spiller jeg gerne andre steder i holdets tjeneste. Det er en fordel, at jeg kan indtage flere pladser, og jeg lærer at se spillet på en anden måde og kommer i andre situationer. På den måde er det godt for mit hovede, og det er med til at udvikle mig.

Som klub snakker vi meget om, at torsdagens kamp er vigtig i jagten på at komme i top-50 i Europa. Hvorfor er opgøret vigtigt for dig personligt?

– Det giver nogle oplevelser og nogle kampe på et højere niveau end i Superligaen, hvis vi kommer langt i Europa. Samtidig løfter det klubben og truppen op på et andet niveau. Vi skal videre i morgen, fordi så får vi flere af den her slags kampe.

Hvis du skal udpege en holdkammerat, der er gået lidt under radaren og fortjener mere ros, hvem er så i dine tanker?

– Jeg tænker på to.

– Juninho har spillet sindssygt godt og har virkelig været dygtig. Samtidig så vi Franculino i Vejle, og selvom han ikke har spillet så meget endnu, kan man se, hvor god en spiller han er. Han har et eller andet, der er svært at forklare. Han får altid bolden med sig og står de rigtige steder. Samtidig er han stærk og bevæger sig godt, så jeg tror, han kan blive god for os.

Støt holdet i jagten på gruppespillet

I morgen er vigtig i jagten på det fjerde europæiske gruppespil i streg. Med et krav om sejr kan støtten fra lægterne blive udslagsgivende, og vi håber, at så mange som muligt vil bakke holdet op på en definerende aften.

Find info om billetter nedenfor.

FC Midtjylland v Omonoia FC