Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Sublime U17 sejrede mod konkurrenterne

FCM's U17-hold sammensatte to imponerende halvlege, hvilket resulterede i en fortjent sejr over medaljekonkurrenterne fra OB.

16/06/22
Kasper Petersen

Skulle drømmen om sølvmedaljer bevares forud for sidste spillerunde, var det yngste akademihold presset til en sejr. Med et enkelt point ville de stribede fra Ådalen være sikret 2. pladsen grundet en bedre målscore. Men et velspillende FC Midtjylland-mandskab havde andre planer.

Efter stærke præstationer til U17 EM var Valdemar Andreasen igen trukket i den sort-røde trøje. Og den stærke tekniker skulle ikke bruge mange minutter på banen, før han viste sine kvaliteter. I det 10. minut foretog Andreasen en glimrende nedtagning fra Rusts lange bold, og han spillede den derefter bredt til Gustav Bjerge. Bjerge forsøgte at spille bolden hurtigt igen, men bolden ramte en OB-spiller, men det var stadig Valdemar Andreasen, der kom først på bolden lidt udenfor feltet. Herefter fintede han ubesværet en fynbo, før han sparkede bolden kort ned i venstre målhjørne. 1-0 til FC Midtjylland, hvilket sikrede en drømmestart for hjemmeholdet.

OB havde derefter et par gode minutter. Det resulterede bl.a. i nogle farlige dødboldsituationer, men Rust fyldte godt i feltet. Ligeledes havde OB’s Elias Sørensen også nogle sekvenser, der havde optræk til noget farligt. Men den farligste situation var selvforskyldt, da Christian Rust var tæt på at forære et mål væk. Et kort tids uopmærksomhed var et hårdt OB-pres tæt på at udnytte ved at prikke bolden fra Rust, men han fik reddet situationen.

Dernæst begyndte FC Midtjylland at presse det fynske forsvar. I det 27. minut satte den midtjyske højreside et mønsterangreb sammen. Mathis Konradsen sendte en præcis lang bold til Valdemar Andreasen, og med en kæk hælaflevering spillede han Lindekilde fri i feltet. Lindekilde afsluttede første gang, men desværre uden for målrammen.

To minutter senere kom scoringen dog. En hjørnesparkskombination i venstre side skabte plads for Lindekilde, som fandt Adam Andersen i feltet, som satte indersiden på indlægget og dirigerede bolden i mål. 2-0 til FC Midtjylland.

Kort før pausen skulle opgøret været lukket. Valdemar Andreasen, som spillede den centrale plads i det midtjyske tremandsangreb som falsk 9’er, havde frie tøjler til at søge pladsen i mellemrummene, og det var yderst vellykket. Med gode vendinger og diagonalafleveringer gjorde han sine medspillere gode i onsdagens kamp. Men kort før 1. halvleg sluttede, skulle Andreasen have været en smule mere selvisk. I en total fri position i feltet forsøgte Andreasen at finde en angrebskollega i stedet for selv at sparke på mål. Tværpasningen blev clearet, og kort efter lød pausefløjtet.

En virkelig god første halvleg, hvor det yngste akademihold igen manglede kynisme, men det var betryggende, at de offensive folk fik skabt de chancer, der skal til.

I det 57. minut kom den forløsende 3-0-scoring. Det skete på et hjørnespark, og her kommunikerede den dødboldansvarlige Rune Düring den variant, der skulle prøves af. Og det gav pote, da Lasse Overgaard sendte et upåklageligt indlæg ind i hovedet på kaptajn Bøndergaard, som stangede FC Midtjylland foran med 3-0.

FC Midtjylland pressede fortsat på for yderligere scoringer, og med indskiftede friske offensive spillere kunne de opretholde det høje intensitetsniveau. Efter en god igangsætning af Christian Rust havde Christian Jørgensen en motorvej foran sig. Bolden blev spillet med den korrekte timing til Mikel Gogorza, men afslutningen røg desværre i sidenettet.

I det 74. minut var det igen tæt på en midtjysk scoring. Christian Jørgensen rundede flot keeperen, inden han fandt en fri Lindekilde, som sendte en stresset afslutning afsted, som blev clearet på linjen. Utroligt flot angreb af U17-mandskabet igen.

Flere scoringer blev det ikke til, og dermed sikrede U17 sig den 8. sejr i træk efter en af sæsonens bedste præstationer. En præstation og et resultat, der vækkede stor tilfredshed hos cheftræner Claus Therkildsen.

– Jeg synes, vi spillede en virkelig god kamp. Vanvittig flot 1. halvleg, hvor vi tvang OB til at lave om på systemet 30 minutter inde i kampen, men det håndterede vi også fint. Det eneste, jeg kan sætte en finger på, er, at vi igen ikke scorer nogle flere mål. Men en rigtig god præstation, hvor vi spiller med højt tempo, og det begynder jo virkelig at ligne voksenfodbold, det drengene præsterer.

Med en så sublim præstation i 1. halvleg var det vigtigt for trænerteamet i pausen at tydeliggøre for spillerne, at de skulle bevare fokus og ikke hvile på laurbærrene.

– Som jeg sagde til dem i pausen, så er det sværeste i fodbold, når man har spillet en så god 1. halvleg og fører 2-0, at komme ud til 2. halvleg og holde momentum. Men jeg er virkelig stolt over, at de formår at holde fokus, selvom der naturligvis er korte udsving. Og så bragte det også stor glæde ude på trænerbænken at se, at de timer, vi bruger på standarder, gav pote, så det skal Rune (Rune Düring, dødboldansvarlig, red.) have stor kredit for.

Onsdagens resultat gør, at sølvmedaljer til heden fortsat er en realitet. Dog skal der hjælp til fra Esbjerg, da OB skal tabe point i deres udekamp mod netop Esbjerg. Men først skal FC Midtjylland gøre sit arbejde færdigt ved at besejre AC Horsens i sæsonens sidste kamp og dermed som minimum sikre sig bronzemedaljer. Kampen spilles den 18. juni med kampstart kl. 13.00.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – OB U17 3-0 (2-0)

10′ 1-0 Valdemar Byskov Andreasen
29′ 2-0 Adam Nygaard Andersen
57′ 3-0 Malthe Bøndergaard

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Mathis Konradsen, Mads Nybo, Malthe Bøndergaard, Gustav Bjerge – Adam Nygaard Andersen, Lasse Overgaard, Christian Jørgensen – Jonatan Lindekilde, Valdemar Byskov Andreasen, Malte Melin – Mikel Gogorza (65′), Mahdi Babaiasl (68′), Timothy Kongsbak (80′), Dereje Nigussie Jensen (80′), Marcus Nielsen (80′).