Førsteholdet

Svend Graversen: En svær og spændende opgave

Sportschef Svend Graversen kommenterer på mandagens Europa League-lodtrækning, hvor FC Midtjylland blev parret med portugisiske Sporting Club de Portugal.

07/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Når FCM træder ind i Europa League knockout-playoffrunden venter der portugisisk modstand i form af Sporting Club de Portugal.

Sportschef Svend Graversen ser frem til modstand fra endnu en europæisk topklub, der ligger nr. 33 på UEFA’s klubkoefficientliste.

– Der var mange dygtige hold, vi kunne trække, og det her var absolut en af dem. Det bliver en svær og spændende opgave, som ligger og venter. I denne sæson har vi set, hvor gode Benfica er, der ligger suverænt nr. 1 nede i Portugal. Vi er klar over, at det er en stærk række, og nu skal vi møde endnu et dygtigt mandskab dernede fra.

Portugisisk modstand venter i Europa League

– Sporting har mange store europæiske meritter, og der er ingen tvivl om, at det bliver en svær opgave. Det glæder vi os til, og det bliver utroligt fedt, siger Svend Graversen.

Erfaring med portugisiske modstandere

FCM kan se frem til det tredje møde med et portugisisk mandskab på blot to sæsoner. I sidste sæsons Europa League-gruppespil blev det til både en sejr og et nederlag mod SC Braga, mens Benfica blev endestationen i dette års Champions League-kvalifikation.

– Vi er blevet et mere erfarent europæisk hold, og jeg tror på, at vi kan tage vores tidligere oplevelser med ind til kampen mod Sporting. Sidste år spillede vi lige op med et godt Braga-hold, mens vi i år må erkende, at vi blev overmatchet mod Benfica. Men det er de fleste klubber blevet, siger Svend Graversen og uddyber:

– Nu skal vi have sat os ned og kigget på Sporting. Det er klart, at når man ligger nr. 33 på den europæiske rangliste, er der tale om et dygtigt hold, som har været i Champions League eller Europa League i mange år. Det ville dog have været tilfældet, ligemeget hvem vi havde trukket, så det bliver en utroligt spændende opgave.

Første opgør mod Sporting bliver spillet d. 16. februar 2023 på José Alvalada Stadion i Lissabon, mens der er returopgør på MCH Arena d. 23. februar.