Førsteholdet

Svend Graversen: PAOK er en spændende lodtrækning

Sportschef Svend Graversen ser frem til mødet med PAOK i playoff-runden i Conference League.

13/12/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Mandagens lodtrækning til playoff-runden i Conference League resulterede i, at FC Midtjylland skal møde græske PAOK i februar.

– Det er en spændende lodtrækning mod et hold, der ligger nummer 74 på UEFA’s koefficientliste. Det er lige under de hold, vi var i pulje med i Europa League-gruppespillet, som vi spillede lige op mod her i efteråret, så det er en modstander, vi bestemt skal kunne måle os med, siger sportschef Svend Graversen.

FCM er nummer 82 på UEFA’s koefficientliste, mens efterårets modstandere i Europa League – Crvena Zvezda (36), Braga (44) og Ludogorets (70) – altså ligger lidt højere. PAOK er placeret som nummer 74 på UEFA’s rangering.

Den første kamp mod PAOK er hjemme på MCH Arena torsdag den 17. februar kl. 18.45, inden der er returkamp i Grækenland en uge senere.

– Det bliver en svær, men også spændende europæisk opgave, og det ser vi frem til. Det er en god mulighed for at komme godt i gang med et utroligt spændende forår. Vi starter på hjemmebane, så det handler i første omgang om at sikre os et godt udgangspunkt, så vi kan gå videre, pointerer Graversen.

Truppen er nu gået på vinterpause indtil den 6. januar, hvor forberedelserne frem mod foråret begynder. Her bliver den første opgave altså Conference League-opgøret på hjemmebane mod PAOK.

– Vores opstart kommer selvfølgelig til at bære præg af, at vi skal være helt klar til den 17. februar. Det er en vigtig opgave for hele klubben, og vi får brug for støtte fra alle fansene til at komme videre, lyder det fra sportschefen.

– Vi går efter at komme så langt som muligt i Conference League. Vi skal selvfølgelig tage en kamp ad gangen, og nu er PAOK den modstander, vi retter fokus mod. Vi kommer til at gøre alt for at være bedst muligt forberedte, afslutter Svend Graversen.

PAOK ligger i øjeblikket på fjerdepladsen i den græske liga, hvor de endte nummer to i sidste sæson. I efterårets Conference League-gruppespil sluttede de på andenpladsen efter F.C. København.

Vinderne af playoff-runden går videre til 1/8-finalen i Conference League, hvor vinderne fra UECL-gruppespillet træder ind.