Førsteholdet

Sverrir Ingi Ingason skifter til FC Midtjylland

Den islandske landsholdsspiller, Sverrir Ingi Ingason, skifter til FC Midtjylland på en femårig aftale. Midterforsvareren kommer fra græske PAOK, hvor han har været anfører.

07/07/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

Handlen er i hus. Sverrir Ingi Ingason er FC Midtjylland-spiller.

Den 29-årige forsvarsklippe skifter til klubben på en femårig aftale efter en periode som anfører i græske PAOK. Her har Ingason vundet et mesterskab, to pokaltitler samt deltaget i kvartfinalerne af Conference League.

Nu går turen til det midtjyske, hvor den islandske landsholdsspiller ser frem til udfordringerne, der venter:

– FC Midtjylland er en klub, som har gjort det virkelig godt de seneste år og hele tiden løftet barren. Jeg er blevet fortalt om projektet, og det matcher mine ambitioner som fodboldspiller. Jeg ser virkelig frem til at blive en del af klubben og forsøge at vinde mest muligt, siger Sverrir Ingi Ingason og fortsætter:

– Jeg er her for at give hundrede procent af mig selv, og nu ser jeg frem til at være en del af den succes, vi har som mål i fremtiden. Jeg har spillet i mange forskellige lande og miljøer, og nu skal jeg for første gang spille i Danmark.

– Som spiller har jeg altid forsøgt at tage lederskab og støtte holdkammeraterne omkring mig. Jeg prøver at give instrukser videre og generelt bare være mig selv med den erfaring, jeg har opbygget gennem karrieren.

Leder med international erfaring

Sportschef Svend Graversen udtrykker stor glæde over, det er lykkes at hente Sverrir Ingi Ingason til klubben.

– Ingason er en forsvarsspiller med international kvalitet og stor erfaring. Vi har ledt efter en lederskikkelse, og det er han i allerhøjeste grad. Ingason formår at dirigere sit forsvar, og han er en type, som gør de hold, han spiller på, bedre, fortæller han.

Med 381 kampe på CV’et, erfaring i flere europæiske ligaer, deltagelse i en VM- og EM-slutrunde samt trofæer i pokalskabet er der ingen tvivl om, at islændingen skal komme ind og gøre en forskel fra dag ét.

– Det er ikke hver dag, man henter anføreren fra en storklub i Grækenland, som er vant til at spille international fodbold for både klub og land. Ingason har oplevet mange ting i sin karriere, og han kommer til Midtjylland med en enorm sult, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Han ønsker fortsat at opnå noget i sin karriere, og det flugter med de store ambitioner, vi har her i klubben. Vi er overbeviste om, at han kommer til at indtage en nøglerolle for os – både i den kommende sæson men også længere ude i fremtiden.

Ikke første møde med FCM

Det er ikke første gang, Sverrir Ingi Ingason stifter bekendtskab med FC Midtjylland. Han var nemlig en del af det PAOK-mandskab, som slog midtjyderne ud af Conference Leagues 1/16-finaler i februar 2022. Her spillede Ingason fuld tid i begge opgør, der blev afgjort efter straffesparkskonkurrence.

– Det var to gode kampe. Vi tabte 1-0 her i Danmark, hvor vi mødte et virkelig godt hold. Jeg var imponeret over klubben og stadionet. Nu sidder jeg her, så måske startede eventyret allerede dengang, mindes forsvarsspilleren tilbage.

Han ser frem til mere europæisk fodbold – denne gang på et nyt hold, der har været kvalificeret til Europa ti sæsoner i streg:

– Som spiller vil man altid spille på højest muligt niveau, og de europæiske turneringer er altid specielle. Det giver så meget positivitet i løbet af sæsonen, og nu ser jeg frem til at opleve det med Midtjylland.

– Jeg har oplevet mange ting i min karriere, men jeg mangler stadig at spille Champions League. Det er noget, jeg altid har drømt om, og det er mit mål. Jeg ser det som realistisk med de ambitioner, der er her. Nu kræver det en masse hårdt arbejde, og så tror jeg på, jeg en dag vil stå der med Midtjylland.

Den islandske landsholdsspiller har skrevet under på en femårig aftale med FC Midtjylland, der binder ham til klubben indtil 30. juni 2028. Han får trøjenummer 15.