Førsteholdet

Sviatchenko efter lodtrækning: Kampe der kan leve i årtier

Erik Sviatchenko ser frem mod det kommende Europa League-gruppespil, hvor FC Midtjylland i dag fandt ud af, at Lazio, Feyenoord og Sturm Graz venter.

26/08/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Fredag middag fandt lodtrækningen til dette års Europa League-gruppespil sted. FCM blev parret med Lazio, Feyenoord og Sturm Graz i turneringens Gruppe F.

Det er tredje år i streg, at FCM deltager i et europæisk gruppespil. Sidste sæson blev midtjyderne 3’er i sin Europa League-gruppe, hvorefter græske PAOK blev endestationen i Conference Leagues sekstendedelsfinaler.

Erik Sviatchenko glæder sig til mødet med tre stærke europæiske modstandere.

– Det er en gruppe, hvor man på papiret tænker, det er nogle sindssygt stærke modstandere. Rammer vi vores topniveau og det niveau, vi forhåbentligt går i møde med Albert Capellas, tror jeg, det bliver et enormt spændende Europa League-gruppespil.

– Jeg ser frem til at møde Lazio i Rom. For mig er det en af de ikoniske italienske klubber, og det bliver en fed udfordring, siger Erik Sviatchenko og roser ligeledes Feyenoord og Sturm Graz’ høje niveau:

– Feyenoord kender man som en europæisk klub med masser af succes. De Kuip (Feyenoords stadion, red.) er kendt for dets atmosfære, og det glæder jeg mig til at opleve. Sturm Graz er et hold, som gør det godt, men som vi niveaumæssigt skal kunne spille op med.

Mindeværdige aftener på MCH Arena

FCM-anføreren håber at kunne tage erfaringen fra de seneste års europæiske deltagelser med ind i denne sæsons turnering.

– Det handler om at få skrabet point sammen og helst fra første spilledag. Når man står i sidste runde, og det hele skal gøres op, kan ganske få point være afgørende. Sidste år spillede vi to enormt gode hjemmekampe mod Ludogorets og Røde Stjerne, men fik kun uafgjort. Ekstra point i de to kampe ville have været afgørende for, at vi var røget videre i Europa League fremfor Conference League, siger Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Vi har oparbejdet noget erfaring, og vi har en fornemmelse af, at vi hører til her nu. Det er med til at give os en følelse af, at vi ikke bare er med for sjov. Vi arbejder på at blive en del af den europæiske top 50, og der skal man have point på kontoen.

Erik Sviatchenko ser frem til flere mindeværdige aftener på MCH Arena, som de seneste sæsoner har budt på sejre over blandt andre Celtic FC og SC Braga samt et uafgjort resultat mod Liverpool FC.

– Det er helt specielt og en magisk atmosfære. Vi så det sidste sæson, da vi spillede hjemme mod Braga og vandt 3-2. Fansene steppede virkelig op, og vi tog alle del i det fantastiske eventyr, som de europæiske aftener har potentiale til at blive. Det er kampe, der kan leve i flere årtier for de fans og generationer, som tager del i dem.

Information om billetter

Så snart kampprogrammet er fastlagt, melder vi information ud omkring billetter, men det ligger allerede nu fast, at både sæsonkortholdere og BilletFlex’ere har førsteret til billetter til alle tre hjemmekampe.

Hold øje med fcm.dk for yderligere billetinfo, når kampprogrammet er fastlagt.