Kampprogram

Sviatchenko: I FCM giver vi aldrig op

Erik Sviatchenko erkender fejl og mangler, men maner samtidig til sammenhold i modgang.

20/08/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, der her følger et uddrag af, er en del af lørdagens kampprogram, som du kan købe på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

FC Midtjylland har indkasseret seks mål i de sidste to 3F Superliga-kampe. Anfører Erik Sviatchenko sætter ord på de seneste opgør.

– I 3F Superliga er det afgørende at have en stabil og stærk defensiv. Vi har haft ting imod os og samtidig ikke været dygtige nok til at stoppe faren. Vores forsvarsspil har været for dårligt, lyder det ærligt fra FCM-anføren.

– Det er de små aktioner i fodbold, der kan være afgørende, og er man spillet forbi, skal den næste være der for at dække ens ryg. Det er det, man skal sætte en ære i, forklarer Erik Sviatchenko.

Den 30-årige forsvarsspiller peger på, at FCM senest har vundet én kamp og spillet to uafgjorte. De to uafgjorte kampe føltes dog som nederlag på grund af to store pauseføringer.

– Det er måden, vi gør det på, der frustrerer os. Vi skal kontrollere kampene bedre, hvis vi skal vinde mesterskabet og spille godt i Europa League. Vi har vist i flere år, at vi kan. Vi har spillerne og mentaliteten til det. Det handler om, at hver eneste spiller gør lidt ekstra. Alle kan, og alle skal. Falder nogen ud, kan alle spille op med os, siger Erik Sviatchenko, som samtidig glæder sig over spillet i den anden ende af banen:

– Vores effektivitet er på next level. Jeg glæder mig helt vildt over, at det kører så godt for Isaksen, Sisto, Kaba og Dreyer. Jeg er enormt glad på deres vegne. Det er fantastisk at have deres målfarlighed. Men det er ikke bare defensivt og offensivt. Det er hele holdet, der taber og vinder sammen. Men det er angribernes skarphed, vi skal finde frem i forsvaret. Formår vi at smøre det sidste på, spiller det. Det er den fornemmelse, vi spillere går rundt med, lyder det fra anføreren.

Holdet står sammen

For Erik Sviatchenko handler det nu om at arbejde hårdt hver dag og give den en ekstra skalle.

– Det handler i sidste ende om at gøre lidt ekstra: Lave sine øvelser i gym og blive ved på træningsbanen, siger Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Som anfører på det her hold, jeg elsker overalt på jorden, giver jeg aldrig op. Vi har to fantastisk taktiske trænere i Henrik Jensen og Michael Silberbauer. Vi mangler at knække koden til at sammensætte en hel kamp. Vi skal være kyniske, som vi tidligere har været, lyder det fra Erik Sviatchenko, som har følgende ord og en appel til fansene:

– Jeg forstår, at nogle er utilfredse. Fodbold er ofte sort-hvidt, når man ikke leverer. Vi er sammen om det her. Vi skal ikke gøre det værre, end det er. Vi skal vinde kampe, og isoleret set skal præstationen være bedre. Men vi har lige spillet os ind i Europa, og vi ligger stadig der, hvor ingenting er afgjort. Vi skal fortsat være energiske og positive, og vi skal stå sammen og huske på, at man i fodbold nogle gange oplever modgang.

Følg FC Midtjylland – AGF

Lørdagens 3F Superliga-kamp mellem FCM og AGF fløjtes i gang kl. 16.00 på MCH Arena. Se program for dagen og køb billet via linket nedenfor.

Ellers kan opgøret ses direkte på 6’eren eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter. Som altid er det muligt at dykke ned i kampens forløb ved at følge med i matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen. Her får du live statistikker som Expected Goals samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Se program og køb billet