Førsteholdet

Sviatchenko om den tunge aften i Viborg

Erik Sviatchenko sætter ord på aftenens pokalexit mod Viborg FF.

10/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland er færdige i DBU Pokalen efter et 3-1-nederlag i det midtjyske derby. Erik Sviatchenko sætter ord på den skuffende aften på Energi Viborg Arena:

– Først og fremmest er jeg irriteret over, at vi ikke formår at blive skudt afsted med den energi, der blev lagt op til af fansene, som havde brugt tid og flid på et flot fremmøde, siger FCM-anføreren og fortsætter:

– Det er ærgerligt, at vi taber kampen på en halv time. Selvom vi scorer i 2. halvleg, er der lang vej. Vi må aldrig indkassere tre mål på så kort tid, og det gør ekstremt ondt, at vi ikke formår at møde op i et derby, som vi alle havde set frem til.

– Jeg forstår godt fansenes frustration, fordi vi har været igennem så mange gode ting sammen i løbet af årene. Det her er en plet på den sort-røde trøje, idet vi aldrig ønsker at tabe til vores rivaler. Folk er kede af det, og alle har en følelse af tomhed og irritation, fordi vi har formøblet vores chance for at gå videre i pokalen.

– Men vi taber og vinder sammen, og selvom det er en floskel, så er det, hvad fodbold handler om. Vores fællesskab er afgørende for, at vi kan præstere. Om tre dage står vi i Randers og skal præstere i en af de vigtigste udebanekampe på den her side af sæsonen. Jeg håber på at se fans igen, som står og råber og jubler. I vores hårde program handler det om at få al mulig energi og tur i den.

– Vi havde sat næsen op efter at give vores fans en fodboldfest i dag, og det formår vi ikke. Nu skal alle finde deres allerbedste udgave frem mod Randers, og så skal vi give fansene noget tilbage.