Førsteholdet

Sviatchenko: Stor revanchelyst

Dumme beslutninger blev udslagsgivende for nederlaget i Farum, siger Erik Sviatchenko, som dog er optimistisk for 'returopgøret' mod FC Nordsjælland på søndag.

27/04/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland tabte mandag aften 3-2 til FC Nordsjælland efter ellers at have været foran 2-1 efter en times spil.

Anfører Erik Sviatchenko husker et kampbillede, der ændrede sig hele tiden.

– Vi kommer bagud i første halvleg, men kommer tilbage på et godt tidspunkt lige inden pausen. Det gav en god moral, og nu skulle vi ud og give den gas. Vi arbejder hårdt og får vendt kampen, kommer foran, og så får de et straffespark, fortæller Erik Sviatchenko og fortsætter:

– Efter udligningen lukker vi en smule for meget op, men har stadig fornemmelsen af, at vi kan tage sejren. Til sidst træffer vi en række dårlige beslutninger, som resulterer i deres omstillingsmål.

Kaptajnen var involveret i 2-1-scoringen med en god bold til Mikael Anderson, der fandt målscorer Pione Sisto, men han ærgrer sig naturligvis over, at det mål ikke førte til point.

– Ét point havde været det næstbedste resultat, men selvfølgelig skulle vi have vundet. Det er rigtigt hårdt, når vi havde kampen i vores hule hånd og førte 2-1, lyder det fra Sviatchenko.

Han erkender, at midtjyderne traf for mange dårlige beslutninger i kampen.

– Det kommer fra os selv i forhold til dumme beslutninger – inklusiv mig selv. Der er en situation, hvor jeg prøver at spille den, hvor jeg nok bare skulle have clearet den. Det er altid nemt at se tilbage og tænke på, hvad man skulle have gjort, men det er de der splitsekundsbeslutninger, og dem var der bare for mange forkerte af fra vores side i kampen, lyder analysen fra midterforsvareren.

Skal kontrollere kampen meget bedre

For første gang siden påske har truppen nu en uge uden en midtugekamp. Det giver anledning til mere tid på træningsbanen og god forberedelse frem mod weekenden.

Her er modstanderen igen FC Nordsjælland, som gæster MCH Arena søndag aften kl. 18.00.

– Vi kommer til at kigge kampen igennem og se på, hvad vi gjorde forkert, men også hvad vi gjorde godt. Vi har stor revanchelyst, så på den måde er det belejligt med sådan en head-to-head, siger Sviatchenko, som afslutter:

– Vi skal sætte det op til, at vi kan kontrollere kampen meget bedre, og det forventer jeg 100 procent, at vi kan, når vi møder dem på eget græstæppe.

FC Midtjylland er fortsat på 1. pladsen i 3F Superliga – nu med ét point ned til Brøndby forud for de sidste fem kampe i sæsonen.

Af de fem kampe er tre af dem på hjemmebane, hvor der altså er adgang for tilskuere på MCH Arena.

Info om sæsonkort og billetter

Næste opgave er som nævnt FC Nordsjælland på søndag kl. 18.00 på MCH Arena.