Akademiet

Talentfuld angriber skriver med FC Midtjylland 

Mikel Gogorza har skrevet under på en 3-årig kontrakt. Det kalder han en stor milepæl, og offensivspilleren er glad for at være i FCM.

12/10/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

På FC Midtjyllands akademi har der gennem årene været mange dygtige offensive spillere, som senere har afgjort kampe i 3F Superliga og i udlandet. Tænk bare på navne som Pione Sisto, Paul Onuachu og senest Victor Lind.

Nu er der en ny angriber i rækken, som har indgået en akademikontrakt. Navnet er Mikel Gogorza, og akademichef Flemming Broe glæder sig over at have skrevet en 3-årig aftale med den 15-årige angriber.

– Mikel er en spiller med nogle åbenlyse kvaliteter. Han har god fart, er dygtig én mod én offensivt og afslutter godt med begge ben, så det er uden tvivl en spændende offensiv pakke, fortæller Flemming Broe og fortsætter:

– Vi er rigtigt glade for at have fået en aftale med Mikel, og vi ser frem til de kommende år, hvor vi forhåbentligt kan udvikle hans individuelle spidskompetencer endnu mere. Der er også noget relationelt og presspil, vi skal arbejde med, men det kommer hurtigt, når han har så god en træningsmentalitet.

Mikel Gogorza begår sig på de tre forreste positioner, hvor han kan spille både helt fremme og begge kanter.

– Stor milepæl

Mikel Gogorza har tidligere spillet ungdomsfodbold i F.C. København, men nu er det altså den sorte FC Midtjylland-trøje, han trækker over hovedet, og det er han glad for.

– Det var mega fedt og en stor milepæl for mig at skrive under på kontrakten. Jeg er jo flyttet herover fra København, så det er fedt nu at have en aftale. Det er et dejligt sted at være, smiler Mikel Gogorza.

Det første år som U17-spiller i FC Midtjylland byder på et år på efterskolen ISI i Ikast, og her er den unge fodboldspiller faldet godt til efter de første to måneder.

– Det har været super godt indtil videre. Der er en masse venskaber allerede, og faciliteterne er perfekte. Det kunne næsten ikke være bedre, siger Gogorza, som også sætter ord på, hvad drømmen som fodboldspiller er:

– Det største mål for mig er at komme til en top 5-liga i Europa, hvor Premier League selvfølgelig er den store drøm. Først skal der dog en masse hårdt arbejde til, og det er Midtjylland det helt rigtige sted at gøre, og jeg håber selvfølgelig på at bryde igennem her.

Gogorza er til dagligt en fast del af U17-mandskabet, som ligger på en delt førsteplads i toppen af U17 Ligaen, som er åbnet meget tæt.

Kontrakten løber indtil den 30. juni 2024.

Velkommen til FC Midtjylland, Mikel.