Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Akademiet

Talentfuld midterforsvarer underskriver lang aftale

Adam Nygaard Andersen skriver under på en ny femårig aftale. Hovedpersonen selv glæder sig over kontraktforlængelsen i en periode, hvor han tager store skridt i sin udvikling.

18/10/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Den 18-årige midtstopper, Adam Nygaard, kom til FC Midtjylland som U14-spiller. Han startede i Herning Elite og har sidenhen arbejdet sin vej op på akademiet, hvor han i dag er fast mand på U19-holdet.

Nu underskriver han en ny femårig aftale, der strækker sig ind i seniorkarrieren. En stor milepæl for hovedpersonen selv.

– Lige fra jeg kom hertil første gang, har det været mit store mål, og selvom det var langt væk dengang, var det hele tiden, hvad jeg håbede på og havde som ambition. Derfor er jeg også stolt over nu at have opnået den her kontrakt, siger Adam Nygaard og fortsætter:

–  Midtjylland er en stor klub i Danmark med masser af muligheder. Der er mange veje til at slå igennem på førsteholdet, både via. udlejeophold eller ved at bevise sig her, og det gør klubben attraktiv for mig.

Den talentfulde forsvarsspiller fik førsteholdsdebut i pokalkampen mod Aabenraa den 6. september i år, og de seneste måneder har han trænet regelmæssigt med 3F Superligatruppen og fået spilletid i Future Cup.

– Det er fedt. Jeg suger til mig og får noget erfaring fra nogle ældre og bedre spillere. Det hele foregår på et andet niveau, end en normal U19-kamp gør, og det er noget, jeg håber at blive en endnu større del af i fremtiden, fortæller han.

Besidder stort potentiale

Adam Nygaard får ros med på vejen fra sin cheftræner på U19-holdet, Allan K. Jepsen, som samtidig spotter store forbedringsmuligheder i det unge talent.

– Adam er grundig med sine ting, og han er dygtig til at følge de retningslinjer og instrukser, vi giver holdet. Han besidder noget potentiale i forhold til sin fart og fysik, som endnu ikke er færdigudviklet på trods af, at han er 18 år. Der ligger nogle gode muligheder på særligt hans fodboldfart; man kan være hurtig, men det skal også udnyttes på banen, og det synes jeg, han viser gang på gang.

– Vi arbejder med hans lederevner. Der er forskel på, hvordan man leder. Nogle råber højt, og andre dirigerer sine medspillere på en lavere volumen, og der er Adam i den sidste kategori. Han er god til at lede yngre spillere med konkret kommunikation, og nu skal han lære at skrue volumen op og sætte sig i respekt, siger U19-chefen.

Den nye kontrakt, faste plads i start 11’eren på U19-holdet og regelmæssige træninger med 3F Superliga er noget, Adam Nygaard har gjort sig fortjent til, fortæller Allan K. Jepsen videre:

– Han har i sin tid i Midtjylland stået lidt i skyggen af nogle andre, men den seneste tid har han taget nogle gode skridt. Den tillid, han får nu, har han gjort sig fortjent til. Fodbold går hurtigt, og man skal være klar, når mulighederne byder sig, og der har jeg en følelse af, at Adam er klar til at kunne gribe de chancer, som opstår.

Adam Nygaards nye aftale løber til den 30. juni 2028.

Se Adam Nygaard og U19 i YL

Næste onsdag den 25. oktober spiller U19 et afgørende opgør i Youth League, når de portugisiske mestre fra FC Famalicão kommer til Herning. Første kamp de to mandskaber imellem endte 2-2, og derfor er der alt at spille for.

Der er kickoff kl. 14.00 på MCH Arena med gratis adgang for tilskuere.