Førsteholdet

– Tempo bliver en nøglefaktor mod AC Horsens

Assistenttræner Henrik Jensen ser frem til aftenens hjemmekamp mod AC Horsens, hvor særligt tempo og koncentration bliver nøgleord i jagten på tre vigtige point i 3F Superligatabellen.

16/10/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Søndag aften kl. 18.00 krydser FC Midtjylland og AC Horsens klinger i runde 13 af 3F Superliga.

Assistenttræner Henrik Jensen forudser en spændende kamp, hvor midtjyderne skal forsøge at udbygge stimen på syv ubesejrede kampe.

– Det bliver en interessant kamp. Vi er et godt sted og lavede senest en flot præstation mod Feyenoord i midtugen, og vi har en stor tro på, at vi kan gå ud og dominere kampen. Det er noget, vi altid skal gøre på hjemmebane, siger Henrik Jensen.

Senest de to mandskaber mødte hinanden var tilbage i august på CASA Arena i Horsens, da det blev til 3-3 efter en hektisk 2. halvleg, hvor FCM fik to røde kort.

– Når man kigger på Horsens, er det særligt den defensive organisation, de mestrer. Den mødte vi for et par måneder siden, og det gør vi også søndag. Deres defensive struktur er stadig rigtig stabil, og det er et utroligt hårdtarbejdende hold.

– De har også nogle spillere, der kan drille de fleste – både i forhold til standardsituationer og kontraløb. Jeg synes samtidig, at deres spil med bolden har udviklet sig i en god retning.

– Kampen i Horsens havde så mange begivenheder og endte også med, at vi fik et par røde kort. Der skete så mange ting i 2. halvleg, men vores 1. halvleg var langt henad vejen fin. Jeg synes ikke præstationen dernede i sig selv kan bruges til så meget, men det er selvfølgelig fint, at spillerne allerede en gang i sæsonen har oplevet det, Horsens kommer med, fortæller Henrik Jensen.

Tempo og koncentration

FCM stiller til start i Herning efter en flot midtugepræstation mod Feyenoord i Rotterdam. Her var tale om en kamp i højt, internationalt tempo, og ifølge Henrik Jensen bliver disse dyder også nøglen søndag.

– I dag bliver det vores opgave at sætte tempoet i kampen. Derfor er det vigtigt, at vi har en hurtig boldomgang og er skarpe på vores offensive positioneringer, rotationer og dybe løb, så vi kan sætte tempoet så højt som muligt.

– En ting er at skabe tempoet, en anden ting er at være tålmodige og koncentrerede hele vejen igennem. Vi må ikke slippe koncentrationen, men særligt at sætte tempoet bliver en nøglefaktor og en vigtig opgave for os.

Det midtjyske mandskab har gang i en travl oktober med hele ni kampe. Derfor er der også mange overvejelser, når holdet skal udtages forud for mødet med en ny modstander.

– Der er fysiske hensyn samt en overvejelse i forhold til det momentum og flow, spillerne har. Derudover ser vi taktisk på, hvad det er for nogle typer, som passer til kampen. Vi har så mange spillere på et højt niveau, hvorfor vi kan skifte på nogle positioner for at få friske ben ind. Sådan skal det være i FCM, hvor der altid vil være en kompetitiv trup, afslutter Henrik Jensen.

Se program og køb billet