Førsteholdet

Thomas Thomasberg er ny cheftræner i FC Midtjylland

Thomas Thomasberg er ny mand på cheftrænerposten i FC Midtjylland, hvor han er blevet udstyret med en treårig aftale.

23/03/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Torsdag eftermiddag er Thomas Thomasberg blevet præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland, hvor han har skrevet under på en kontrakt, som løber frem til sommeren 2026.

Han kommer fra en stilling som cheftræner i Randers FC, hvor han har været med til at lede kronjyderne i top seks de seneste tre sæsoner, vundet DBU Pokalen i 2021 og spillet sig videre fra Conference League-gruppespillet i fjor.

Sportschef Svend Graversen sætter ord på, hvorfor Thomas Thomasberg er FC Midtjyllands nye cheftræner:

– Thomas har et indgående kendskab til klubben – både qua sine ti år i Midtjylland og som træner for andre Superligahold. Han har været ude at dygtiggøre sig og virkelig bevist sig selv. Thomas’ måde at se og praktisere fodbold på, tror vi på i FCM. Han står for offensive dyder og en powerfuld spillestil, fortæller Svend Graversen og fortsætter:

– Vi har en vigtig opgave foran os. Sammen med resten af staben og spillertruppen, skal Thomas her i foråret skabe resultater, men samtidig også et godt fundament for, at vi kan kæmpe med helt i toppen af dansk fodbold igen til næste sæson.

Thomas Thomasberg har allerede haft ti års jubilæum i FC Midtjylland. Som spiller tørnede han ud for klubben i 1999 til 2004, hvorefter han lagde støvlerne på hylden. Efterfølgende blev han assistenttræner for Erik Rasmussen i en fireårig periode, inden han selv var cheftræner for midtjyderne i 2008/09-sæsonen.

– FCM skal kæmpe med om titler

FC Midtjyllands nye cheftræner glæder sig over at være tilbage i klubben. Nu er målet at bringe holdet på rette kurs, hvorefter ambitionen er at sikre europæisk fodbold og kæmpe med om guldet i 3F Superliga til næste sæson.

– Jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at den her mulighed skulle forfølges. Midtjylland ligger mig rigtig nært i og med, jeg både har været spiller og træner i klubben, fortæller Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Resultaterne er desværre ikke gået som ventet, og det er selvfølgelig det allerførste, jeg skal rette op på. Midtjylland er en klub, som skal kæmpe med om titler, og vi skal have holdet tilbage på rette spor. Nu skal der naturligvis finjusteres nogle ting, men fodboldholdet er stadig rigtig godt.

Den 48-årige nordjyde siger følgende om sin tilgang til spillet:

– Jeg kommer til klubben som mig selv, og det kommer jeg til at være tydelig i både på og udenfor banen. Vi skal søge målet og skabe en masse chancer – både i åbent spil, omstillinger og dødbolde, siger Thomas Thomasberg og fortsætter:

– Det handler samtidig om at skabe et defensivt fundament, som skal komme til udtryk i et aggressivt presspil, hvor man kan se, at Midtjylland-spillerne tænker fremad og går i dueller og nærkampe. Det er dyder, der altid har været kendetegnet klubben, og som vi skal have frem igen.

Thomas Thomasberg har første kamp i spidsen for FC Midtjylland fredag den 31. marts på udebane mod OB.

Se pressemødet med den nye cheftræner

Torsdag kl. 15.00 afholdes der pressemøde på MCH Arena, hvor administrerende direktør Claus Steinlein, sportschef Svend Graversen og den nye cheftræner Thomas Thomasberg vil være til stede.

Se pressemødet her