Kampprogram

Thomasberg har fokus på sejr nummer tre

FC Midtjylland har domineret de to første kampe med Thomas Thomasberg ved roret, og cheftræneren tror på en ny sejr fredag aften mod AaB.

13/04/23
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, der her følger et uddrag af, er en del af fredagens kampprogram, som du kan anskaffe dig på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Kampprogram FCM – AaB

FC Midtjyllands nye cheftræner, Thomas Thomasberg, har overstået sine to første kampe med succes. Først vandt midtjyderne 3-1 over OB på udebane, og i mandags besejrede de Lyngby med 1-0 på MCH Arena.

Nu gælder det så AaB, og den nyudnævnte FCM-cheftræner er foreløbig tilfreds med det, han har set fra sidelinjen.

– Vi har spillet to kampe, hvor modstanderne stort set ikke har skabt noget. Defensivt har vi stået stærkt, men offensiven kan fortsat blive bedre, lyder den korte konklusion fra Thomas Thomasberg.

Og så ellers over til spørgsmål og konstateringer.

FCM skal være ‘trælse’ at spille imod?

– Ja, vi skal holde modstanderne væk fra chancer, og det har vi gjort godt i de to første kampe mod OB og Lyngby.

Offensivt kan det blive bedre?

– Ja, men det er også svært, når modstanderne holder så mange spillere bag bolden som Lyngby i mandags. Men selvfølgelig ville vi gerne have lukket kampen til 2-0. Man ved nemlig aldrig, hvad der sker i de sidste minutter, hvor modstanderne sender alt frem.

FCM’s boldomgang?

– Vi kommer i de kommende kampe op mod hold med mange spillere bag bolden. Jeg har været tilfreds med vores presspil og bolderobringer, men jeg ser også gerne mere tempo i spillet.

Balancen mellem at spille bolden frem eller ‘høvle’ den frem?

– Vi skal mestre begge dele og finde en balance i det. I de første to kampe har vi været dygtige til at erobre andenboldene og dermed starte angrebene længere fremme. Men igen, vi skal have mere tempo i boldomgangen, så det må vi øve os i.

Bolde i feltet og folk i feltet?

– Mod OB producerede vi enormt mange chancer, og vi skal have fyldt feltet op med spillere. Vi havde 20-5 i afslutninger mod Lyngby og 7-2 i skud, der rammer mål. Vi kan naturligvis blive skarpere, men vi kontrollerer kampen. Alle statistikker peger på, at vi fortjener at vinde de to første kampe, og får vi lignende kampforløb i fremtiden, vil vi vinde fire ud af fem kampe. Og hvis vi øver os rigtig meget; ni ud af ti.

Kommer den tredje sejr i streg så fredag mod AaB?

– Det var et stykke tid siden, FCM sidst vandt hjemme i 3F Superliga. Derfor var det vigtigt, vi vandt mod Lyngby. Presset kunne mærkes. Nu har vi fået dén hjemmesejr, og så har vi forberedt os på AaB og går naturligvis efter sejr nummer tre.

Følg kampen

FC Midtjylland – AaB sparkes i gang kl. 19.00 på MCH Arena. Hvis du ikke har mulighed for at se kampen på stadion, kan opgøret ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på stadion eller i stuen, er matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play