Førsteholdet

Thomasberg inden første træningskamp: Vi blander kortene

Thomas Thomasberg forventer et stort antal spillere i aktion i fredagens testkamp mod AaB, hvor det primære fokus fortsat bliver på den fysiske del.

18/01/24
Christian Rothausen
Foto: Michel Skånvad

Pre-season er i fuld gang, og i morgen skal der langt om længe spilles på fuld bane og to mål, når AaB gæster Ikast Stadome.

Thomas Thomasberg fortæller her om ugen, der hidtil har budt på fire træningspas, inden der i morgen venter en kamp over 90 minutter:

– Først handler opstarten jo om, at vi får spillerne i den forfatning, vi ønsker; både fysisk i forhold til udholdenhed, men også i forhold til at have den styrke, der gør, at man forhåbentlig undgår skader.

– Vi fik trænet et par dage i sidste uge, efter vi kom hjem fra Skotland. Men det her er den første uge, hvor vi har arbejdet med at få lagt et fundament på de parametre, jeg lige har nævnt. Der er blevet gået til den og trænet igennem, og spillerne er kommet tilbage i den fysiske forfatning, vi havde håbet – og måske endda endnu bedre, siger FCM-cheftræneren.

– Kun målmanden spiller 90′

Thomas Thomasberg røber samtidig lidt om tilgangen til morgendagens testkamp.

– Vi har ikke gjort klar til kampen på samme måde som normalt. Den er en del af træningen, hvor vi så spiller mod en modstander og får fornemmelsen af at være i kamp.

– Kortene bliver blandet. Alle kommer til at skifte undervejs, og kun målmanden forventer vi skal spille 90 minutter, fordi der her er en anderledes belastning, og det er godt at få en hel kamp og ikke blot de aktioner, der byder sig i én halvleg, siger han og fortsætter:

– Det handler om det fysiske, men vi glæder os også til at få fornemmelsen af at møde et andet hold, som måske spiller lidt anderledes, end vi er vant til under træningerne.

– Vi har en stor palette af ting, vi gerne vil øve os i med og uden bold, og allerede i morgen skulle vi gerne kunne se, at folk ikke har glemt tingene fra efteråret.

Topniveau om en måned

Der er også et stykke tid til, at Thomas Thomasberg forventer, holdet rammer sit topniveau.

– Det skal vi allerhelst, når vi kommer til Brøndby-kampen (3F Superliga-åbneren den 18. februar, red.). Det er dér, vi skal være i en forfatning, hvor vi er klar til at toppræstere.

– Nu kommer der en periode, hvor vi skal have rigtig mange igennem en masse træningspas og på den måde komme i den rette fysiske forfatning, og så kan vi for alvor begynde at finpudse specifikke elementer, når vi er på træningslejr, hvor temperaturen er lidt varmere end her.

– Næste uge bliver meget af det samme, hvor vi også skal spille en træningskamp mod BK Häcken. Der giver vi lidt flere minutter, så der skulle vi gerne komme et stykke videre, lyder det fra cheftræneren.

Morgendagens opgør spilles kl. 12.00 i Stadome på Hagelskærvej 41 i Ikast, hvor der vil være åbent for tilskuere. Samtidig streamer vi opgøret direkte på fcm.dk og vores YouTube-kanal.

Mini-dok fra Skotland: Teambuilding i vildmarken