Førsteholdet

Thomasberg om fokuspunkterne den kommende uge

Thomas Thomasberg giver første interview efter ankomst til Østrig. Læs om den aktuelle trup, der er rejst med sydpå, og bliv klogere på hvad den næste uge skal bruges på.

08/07/24
Christian Rothausen
Foto: Sebastian Uth

29 spillere er rejst med til Østrig, hvor den kommende uge skal bruges på relationer, hårdt arbejde og tre testkampe.

Samtidig er en række FCM’ere blevet hjemme på dansk grund, og det er der flere årsager til.

– De spillere, vi har ladet blive hjemme, er enten fordi, de ikke er tiltænkt en rolle i det, der venter os, eller er skadet, og dermed ikke kan indgå i træningen, siger Thomas Thomasberg, som derudover må se bort fra Emiliano Martínez og Darío Osorio som følge af Copa America. Sidstnævntes landshold er ude af turneringen, men den chilenske kantspiller har fået en velfortjent ferie.

Førsteholdet drager på træningslejr i Østrig

Adspurgt til, hvad fokuspunkterne den næste uge bliver, fortæller cheftræneren:

– Vi skal bruge tiden på at lære hinanden endnu bedre at kende. Når vi står i Aarhus om ti dage, venter der kamp på kamp i et langt stykke tid. Der venter et program, som bliver fedt at deltage i; fyldt med restitution og forberedelse til den næste kamp. Derfor skal vi bruge tiden nu på at træne det spillemæssige og være rigtig meget sammen, så vi kan komme endnu mere ind på hinanden.

Testkampe onsdag og lørdag

Der venter tre opgør på østrigsk grund. 2 x 45 minutter onsdag kl. 18.00 mod Schalke 04, og dernæst et dobbeltopgør – begge på 2 x 45 minutter – lørdag kl. 11.30 og 14.30 mod Sturm Graz.

– Nu har vi haft to kampe, som har været en del af den fysiske opbygning med først 45 minutter (mod Sønderjyske, red.) og så en time for mange af spillerne senest (mod AGF, red.). Det er tiltænkt, at rigtig mange igen kommer til at spille 45 minutter mod Schalke, og så venter der nogle flere minutter lørdag mod Sturm Graz, hvor vi skal have spillerne presset ud i et højere antal kampminutter.

– Vi har heldigvis en god og bred trup, som vi kommer til at gøre brug af, så hvem der lige spiller de næste par kampe, skal man ikke nødvendigvis lægge alt for meget i, siger Thomasberg.

En god uge for de nye

Særligt tre spillere kan gøre godt brug af de næste syv dage, idet nytilkomne Pedro Bravo, Denil Castillo og Ousmane Diao får rig mulighed for at komme tættere ind på livet af de mange nye bekendtskaber og taktiske principper.

De første billeder fra Østrig

– Det er særligt godt for dem at være sammen med os og deres holdkammerater i så mange timer. De kan få dyrket nogle relationer, og vi kan få trænet dem og snakket endnu mere fodboldmæssigt. Der er tale om tre spillere, som er faldet godt ind i gruppen og er nysgerrige på, hvordan vi gør tingene, siger Thomasberg og uddyber:

– Det er stadig blot en uge, vi har haft dem til rådighed, men første indtryk er positivt, hvor de næste fem-seks dage bliver vigtige i forhold til at implementere dem endnu mere på holdet.