Førsteholdet

To glade debutanter efter pokalsejr i Odense

Ailton og Kristoffer Lund fik torsdag aften deres debut for FC Midtjylland. Vi fangede dem til en snak om deres oplevelse.

12/02/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

I januars transfervindue stødte den brasilianske back Ailton til den midtjyske trup. Han blev hentet i Stuttgart.

Blot halvanden uge efter handlens underskrivelse kom Ailton i aktion på venstre back.

Før gårsdagens kamp havde Ailton ikke spillet en gældende kamp siden marts sidste år. Alligevel efterlod brasilianeren et fint indtryk og var da også tilfreds med sin egen indsats.

– Jeg kom godt fra det. Det var jo lang tid siden, at jeg havde spillet sidst, så det er klart, at jeg skal bare bygge mere på med træning og kampe, men det var en god start, lyder det fra Ailton efter slutfløjtet i Odense.

Sammen med resten af spillerne fik han lov at prøve kræfter med den hårdt ramte bane på Nature Energy Park.

– Det var rigtigt svære forhold, men vi kæmpede for hver eneste bold og hver eneste meter og fik heldigvis sejren i land, siger en glad Ailton, der runder af:

– Jeg glæder mig til mere og glæder mig til at vise fansene, hvad jeg kan både defensivt og offensivt.

Akademispiller: Kæmpe drøm

I det 72. minut blev Ailton afløst af endnu en debutant.

Denne gang var det 18-årige Kristoffer Lund, som kunne notere sig for sin første optræden på FC Midtjyllands førstehold.

– Det er jo en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse. Nu har jeg spillet i Midtjylland i nærmest hele min ungdom, så det kunne ikke være bedre, siger Kristoffer Lund med en bredt smil.

Lund er fortsat en del af U19-holdet i denne sæson, men der er en ambition om at komme med omkring førsteholdet.

– I sommer havde jeg et mål om at få debut i løbet af sæsonen, så det er jeg selvfølgelig glad for lykkes nu, lyder det fra Lund, som kommer fra Kerteminde.

Den unge defensivspiller kom til FC Midtjylland som U14-spiller og flyttede dermed fra Fyn i en tidlig alder, inden han skrev under på en akademikontrakt i 2017, da han fyldte 15.

– At få oplevelsen med sin debut tæt på, hvor jeg kommer fra, betyder meget, selvom jeg har været i FCM i en del år efterhånden, forklarer Kristoffer Lund.

Lund kom ind mod slutningen af kampen og markerede sig med et par glimrende defensive aktioner, da sejren skulle forsvares.

– Det var fantastisk. Det var lidt en anden kamp, end jeg er vant til, med en masse fight og dueller, men jeg føler, det gik fint. Det giver blod på tanden for mere, afslutter Kristoffer Lund.

Stort tillykke til Ailton og Kristoffer Lund med deres debut.