Akademiet

Top- og lokalopgør i U-ligaerne

Fredag og lørdag byder på lokalopgør for FCM U17 og U19, der ude møder formstærke Silkeborg-hold.

23/09/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

U17: Silkeborg IF – FC Midtjylland

Fredag kl. 18.00, Jysk Park, Silkeborg

Der venter FCM en svær opgave, når de fredag gæster Jysk Park. Her står Silkeborg klar til at tage imod, og værterne har fået en fremragende start på sæsonen – tre sejre og to uafgjorte gør dem til det øjeblikkelige tophold i U17 Ligaen.

– Silkeborg har spillet godt – som i rigtig godt. De har været godt organiserede, kompakte bagtil og farlige på omstillinger uden at gå på kompromis med at være et hold, der gerne vil spille og kombinere sig frem, fortæller cheftræner Claus Therkildsen.

Han og holdet har også fået en stærk start på sæsonen, men måtte senest kapitulere mod et ældre og fysisk stærkere Vejle-hold, der vandt 2-0.

– Vi spillede en god kamp, men vi vil gerne producere lidt flere chancer imod Silkeborg. Det tror jeg også, vi kommer til, for det passer os fint at skulle spille på kunstgræs, og det kan godt blive en åben slagudveksling mellem to angribende hold, der på skift kommer til at køre omstillinger på hinanden, vurderer Therkildsen.

Han og FCM-holdet kan læne sig op ad den statistik, der siger, at udeholdet som regel trækker sig sejrrigt ud af de indbyrdes møder mellem FCM og Silkeborg i U17 Ligaen.

Den seneste hjemmesejr fandt sted for mere end fem år siden (4-2 sejr til FCM), og de otte efterfølgende møder er endt med en uafgjort og hele syv sejre til udeholdet.

Hos FCM U17 er midtbanespilleren Timothy Kongsbak fortsat ude med en skade. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

U19: Silkeborg IF – FC Midtjylland

Lørdag kl. 13.00, Jysk Park, Silkeborg

Lørdag kommer turen til U19-holdene, og også her er Silkeborg med helt fremme. Faktisk har holdet fra Søhøjlandet maksimumpoint efter fem runder.

– Det bliver rigtig svært – ingen tvivl om det. Silkeborg er godt organiserede og har en klar struktur i deres spil – både offensivt og defensivt.

FCM U19 har spillet nogle medrivende opgør i denne sæson, og den seneste runde var ingen undtagelse. Ved pausen var ulvene nede med 2-0 mod SønderjyskE, men kom stærkt igen i anden halvleg, der sluttede med 3-3 på måltavlen, efter at FCM havde haft en hel kavalkade af chancer i slutminutterne.

– Vi er nødt til at være mere effektive på lørdag, men ellers var der fremgang at spore fra runden før, hvor vi mødte Vejle. Mod SønderjyskE kom vi frem til mange muligheder, og vi gav heller ikke så mange chancer væk, konstaterer Kenneth Andersen og berører derved det, der har været FCM U19’s akilleshæl hidtil i sæsonen – defensiven.

Således har FCM’erne scoret lige så mange mål (15) som Silkeborg, men hvor værterne kun har lukket fem mål ind, har FCM U19 måttet fiske bolden ud af eget målnet hele 17 gange.

– Vi skal være bedre til at forsvare – både på det individuelle plan og som kollektiv, lyder det uden tøven fra Kenneth Andersen.

FCM U19 må fortsat se bort fra Victor Bak og Frederik Heiselberg (billedet), som det har været tilfældet i de hidtidige kampe.