Kampprogram

Topopgør: Priske glæder sig 

Brian Priske savner de følelser, som tilskuerne skaber. Alligevel forventer FCM-træneren både underholdning og et taktisk interessant topopgør mod Brøndby.

28/02/21
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen er en del af kampprogrammet, som udgives online.

Kampprogram: FCM – Brøndby

Så er der dømt topopgør i 3F Superligaen. Nummer et mod nummer to. Brøndby mod FC Midtjylland. Det er i aften kl. 18.00 på MCH Arena.

– Ja, nu sker der noget. Dejligt, lyder det fra FCM-træner Brian Priske.

Tidligt på ugen kiggede han kampprogrammet igennem. Brøndby, AGF, F.C. København og med Lyngby og OB (i pokalen) som midtugekampe de kommende to uger. Et rigtigt fodboldprogram venter.

– Vi kan jo alle bedst lide at spille kampe, og det er fede kampe, der venter, siger Brian Priske, som faktisk kun mangler en enkelt ting. Eller omkring 10.000.

– Vi savner jo tilskuerne. Fodbold er jo følelser, og de følelser får man helt ind i kroppen, når man mærker tilskuerne, der kan piske en stemning op. Det hele er 100 gange bedre med tilskuere, fastslår Brian Priske.

Tilskuere eller ej. Priske og hans hold af trænere har i ugens løb haft fokus på kampen mod Brøndby, men også de følgende kampe har ligget i baghovedet på FCM-trænerne.

– Vi har fået det fysiske på plads mandag og tirsdag. Holdt fri onsdag og så bygget på det taktiske op til Brøndby-kampen. Fået den rigtige energi ind i holdet, fortæller cheftræneren.

Respekt for Brøndby

Dermed skulle alle være klar til søndagens opgør mod Brøndby, som Brian Priske har stor respekt for. Holdet fra vestegnen har overrasket mange i dansk fodbold, men ikke Brian Priske.

– Det er jo et godt hold og en god trup, de har, og så har de haft momentum det meste af sæsonen. Jo, jeg har stor respekt for dem, siger FCM-træneren.

Han er fuldt opmærksom på Brøndbys offensive trio Mikael Uhre, Jesper Lindstrøm og Simon Hedlund. De tre har nettet henholdsvis 9, 9 og 5 gange. 23 mål har de tre offensive spillere scoret ud af de 34 mål, som Brøndby har nettet i denne sæson.

– Det er en trio, der står for en stor del af deres afslutninger. Men de er også gode med wingbacks og centralt. De er sat godt op og bliver en stor udfordring med deres hurtige omstillinger, lyder det respektfuldt fra Brian Priske.

Kigger Brian Priske på sit eget hold, kan han glæde sig over sejre i de sidste fire kampe. Ikke mindst den sidste sejr mod AaB har løftet forventningerne fra omgivelserne. Måske ikke Priskes første tanke.

– Vi fik vist vores udtryk i spillet og presset dem. Vi fik sluppet vores power fri mod AaB og sat vores genpres højt, og så havde AaB også valgt at spille mod os. Andre havde valgt at sparke mod os. Der skal to hold til at skabe en underholdende kamp. Vi har vundet de sidste fire kampe, og det er det vigtigste for mig, konstaterer Brian Priske.

Taktiske overvejelser

Underholdningen er han ikke bange for udebliver søndag aften. Han forventer, at Brøndby også gerne vil have bolden.

– Der vil komme faser i den kamp, hvor Brøndby vil have bolden meget. Vi skal naturligvis passe på deres omstillinger, hvor de har været rigtig gode, så vi skal være bevidste om, hvor vi vil sætte bolden på spil, når vi kontrollerer spillet, forklarer Brian Priske.

Og hermed er der lagt i ovnen til en interessant taktisk kamp, hvor begge hold skal have deres bedste sat i spil. En kamp hvor begge hold skal finde og udnytte svaghederne hos modstanderne.

Følg kampen

Det er kl. 18.00, at FC Midtjylland og Brøndby tørner sammen på MCH Arena. Opgøret kan ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen. Statistikkerne bliver opdateret live under kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play