Trækker fra i toppen: U19 kom tilbage på sejrssporet

De unge ulve formåede at udbygge forspringet i toppen af U19 Ligaen til fem point, da holdet tirsdag slog FC Nordsjælland.

08/03/23
Kasper Petersen

På en kold tirsdag aften skulle det ældste akademihold forsøge at komme op på hesten igen efter weekendens nederlag mod Brøndby. Rækkens tophold fik besøg af et haltende FC Nordsjælland-mandskab, der fortsat havde årets første sejr til gode.

Den forskel var synlig i kampens første fem minutter. FCM’erne kom bedst ud af starthullerne, var aggressive i presset og fremadsøgende i angrebssekvenserne. Det var også tæt på at resultere i en tidlig føring, da Julius Voldby testede træværket.

Derefter kom FC Nordsjælland ind i kampen. Tigerne fra Farum var som sædvanligt boldsikre, men matchede nu også midtjyderne i presspillet og duellerne, hvilket dannede fundamentet for, at gæsterne kunne skabe målchancer.

Hjemmeholdet lod sig dog ikke ryste af gearskiftet fra det nordsjællandske mandskab. FCM’erne holdt koncentrationen og var fortsat fremadgående i det offensive spil og hårde i de defensive dueller.

Efter en times spil åbnede den nigerianske midtbanespiller, Jamiu Musbaudeen, målballet. Isa Musa lagde kuglen af til landsmanden, som sparkede på mål fra distancen. FCN’s målmand så bolden sent, da hans forsvarsspillere blokerede udsynet, og han nåede derfor ikke at reagere i tide. 1-0 til FC Midtjylland. En flot kamp af det nigerianske midtbaneanker, som kronede den flotte præstation med at score sit første mål for klubben.

Og med otte minutter igen faldt kampens afgørelse. En storspillende Gustav Fraulo prikkede bolden forbi sin modstander, inden han afleverede den videre til navnebror Gustav Christensen. Christensen blev nedlagt, men indskiftede Jonathan Lind reagerede hurtigt, tog et langt træk forbi sin direkte modstander og satte derefter i sprint mod mål. Lind bankede derefter læderkuglen ind ved nærmeste målhjørne til 2-0. Et glimrende kontraangreb af de unge ulve, hvor der kun gik 15 sekunder fra, bolden var i eget felt, til den lå inde i nettet i modsatte ende af banen.

Flere mål kom der ikke på EDC Arena, hvilket betød, at FCM med tirsdagens sejr nu har fem point ned til FCK i toppen af U19 Ligaen. En præstation, der var tilfredstillende efter weekendens dukkert, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

– Jeg er godt tilfreds med starten af kampen. Vi startede, som vi havde snakket om, i det tempo vi ønsker at spille med, men fik desværre ikke udnyttet de chancer, vi spillede os til.

Mod et så boldsikkert hold som FC Nordsjælland er det vigtigt at presspillet sidder i skabet, og det var også en af få kritikpunkter, som cheftræneren havde efter kampen.

– Vi havde udfordringer med at få sat presset ordenligt, så vi ikke gav Nordsjælland den ro på kuglen, der gør dem farlige. Vi døjede lidt med vores pres i starten af anden halvleg, men vi holdt dem samtidig væk fra store chancer, så vores presspil er et lille hår i suppen på en ellers god præstation, siger Kenneth Andersen og fortsætter.

– Som anden halvleg skred frem, synes jeg, vi arbejdede os ind i opgøret og fik fat i kampen igen, hvilket også gjorde, at vi begyndte at kreere målchancer. Vi udnyttede måske ikke de største muligheder, vi havde i opgøret, men det er bare en cadeau til Jamiu, som scorede på et rigtigt flot langskud. Alt i alt synes jeg, vi vandt fortjent, da vi i en stor periode holdt trykket på Nordsjælland og skabte de chancer, som skulle til.

Næste opgør er på lørdag den 11. marts, hvor AaB venter på EDC Arena i Ikast kl. 13.00. Dernæst venter en længere pause med landsholdspligter for flere af de midtjyske talenter.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 2-0 FC Nordsjælland U19 (0-0)

63′ 1-0 Jamiu Olaide Musbaudeen
82′ 2-0 Jonathan Filho Lind Rasmussen

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Mads Nybo, Daniel Freyr Kristjansson – Jamiu Olaide Musbaudeen, Gustav Fraulo, Valdemar Byskov Andreasen – Gustav Ørsøe Christensen, Julius Voldby Rosenberg Hansen, Isa Abubakar Musa – Malte Haulund Melin (45′), Heini Fossdalsá Sørensen (69′), Lasse Overgaard (75′), Jonathan Filho Lind Rasmussen (75′).