Kampprogram

TV3-ekspert: FC Midtjylland bliver bedre og bedre

Bliv klædt på til søndagens kamp mod Horsens med Bo Henriksen, som gæster kampprogrammet.

13/02/21
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Artiklen er en del af kampprogrammet, som er udgivet online forud for FC Midtjylland – AC Horsens.

Kampprogram: FCM – AC Horsens

Den tidligere Horsens-træner Bo Henriksen og nuværende fodboldekspert hos TV3 Sport vil ikke udelukke en overraskelse fra Horsens, når de gæster MCH Arena søndag eftermiddag.

– De skal jo til at vinde på et tidspunkt, og de har jo alt at vinde og ikke så meget at tabe, når de møder FC Midtjylland på udebane. Vi (da Bo Henriksen trænede Horsens FS, red.) reddede os sidste år ved i tre kampe i træk at slå F.C. København og FC Midtjylland på udebane og Brøndby hjemme, så det kan lade sig gøre, konstaterer Bo Henriksen.

Når det er sagt, så tror Bo Henriksen ikke på Horsens-sejr søndag eftermiddag.

– Skal FCM vinde DM, skal de også slå Horsens. Så enkelt er det. Presset er på FCM, men det er det stort set hver kamp, og det lever de med, fastslår han.

FCM bliver bedre

Foreløbig er der kun spillet to runder i det nye år, hvor FCM som bekendt har tabt til SønderjyskE og vundet over Randers, og Bo Henriksen kan allerede se, at FCM nærmer sig efterårets måde at spille på.

– I efteråret var FCM overlegne både fysisk og taktisk. De spillede med en power, som ingen kunne matche. Det tager lidt tid at komme op i de omdrejninger, men jeg så allerede fremgang fra kampen mod SønderjyskE til kampen i Randers. FCM bliver kun bedre.

– De skal have fundet vildskaben og den power i deres spil, som de havde i efteråret, og så bliver FCM rigtig svære at spille mod. Når de stillede i stærkeste opstilling i efteråret, havde de bare en overlegen måde at vinde fodboldkampe på, lyder det fra TV3’s fodboldekspert.

Underholdende kamp

Kigger Bo Henriksen på de gule fra Horsens, vil der søndag blive forlangt, at de skal stå imod med høj energi over hele banen.

– De skal have FCM’s kanter lukket ned. Det samme med mellemrummene, og så skal de også have kræfter til at presse FCM højere oppe på banen og slå FCM’s opbygningsspil i stykker, som vi så SønderjyskE gøre det.

Kedeligt tror Bo Henriksen ikke det bliver.

– Jeg tror på en fed kamp. Horsens skal også ud at vinde, så jeg tror ikke, det bliver nogen skyttegravskrig.

Følg kampen

Der er kampstart søndag aften kl. 18.00 på MCH Arena. Opgøret kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen byder som altid på masser af indsigt i kampen med xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen.