Akademiet

U-holdene melder klart skib

Opstartsfasen lakker mod enden for akademispillerne. Lørdag får U17 og U19 første pejling af, hvor de står, når de med kampe mod FC Nordsjællands talenter tager hul på en ny sæson.

11/08/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Der har været skiftetid hos FCM U17 – både på spillersiden, hvor årgang 2005 er overgået til U19-fodbold, og hvor 2007’erne har meldt deres ankomst, samt på trænerbænken, hvor Allan K. Jepsen har overtaget for Claus Therkildsen.

Fra en position som venstre back opnåede Jepsen to landskampe for Danmark i en spillerkarriere, der bragte ham omkring klubber som HSV, AaB og Vålerenga, mens han som træner blandt andet har været U17-træner og assistent i AGF og senest cheftræner i færøske Runavik.

Nu er opgaven at bygge videre på et FCM U17-hold, der blev bedre og bedre som sæsonen skred frem og sluttede som nr. 3.

Siden er profiler som Rust, Melin, Fraulo og Bøndergaard rykket videre til U19 og blevet erstattet af spillere fra FCM U15 og udefrakommende navne som svenske Liam Selin fra Västerås og brødrene Albert og Sebastian Lodberg, der er kommet til fra AC Horsens.

– Min første tid er gået med at lære drengene at kende, og som altid er der en opgave i forhold til at få skabt en enhed ud af to årgange. Det er gået rigtigt godt, og det hele er gjort nemmere af, at alle spillerne bor på akademigangen, ligesom vi rent socialt er blevet rystet godt sammen på vores tur til Tyskland, fortæller Allan K. Jepsen med henvisning til U17-holdets træningslejr i Oberndorf.

Testkampe mod tyske hold og Vejle

Her spillede FCM’erne først 2 x 45 minutter mod Freiburgs talenter med en 2-0-sejr til følge, derefter 2 x 25 minutter mod Stuttgart (3-3) og endelig 2 x 25 minutter mod Augsburg (0-0).

– Jeg er rigtig godt tilfreds med udbyttet af turen. Alle spillere fik spilletid i den første kamp mod Freiburg, og derefter havde vi en glimrende kamp mod et meget dygtigt Stuttgart-mandskab, inden vi sluttede af mod Augsburg i en kamp, hvor det blev fysikken og det mentale, der blev testet, fordi begge hold var trætte og ramt af varmen, beretter FCM-træneren.

I fredags var der så en slags generalprøve for FCM U17, der mødte Vejle på udebane – en kamp, som de sort-røde vandt 4-1.

– Det var en fin kamp, hvor vi lykkedes med meget af det, vi ville. Vi har haft meget fokus på vores offensive presspil i opstarten, og det kunne ses – også i en grad, hvor jeg synes, vi nogle gange blev lidt for hektiske i vores spil. Men alt i alt en fin præstation at slutte af med inden det går løs i ligaen, konstaterede Allan K. Jepsen.

Det sker lørdag kl. 15.30 på Right To Dream Park i Farum, hvor FCM U17 gæster FC Nordsjælland.

Også FCM U19 melder sig klar til kamp

Det ældste akademihold har pudset formen af ved at deltage i U19-turneringen Oberndorf Cup i det sydlige Tyskland, inden man sluttede af med en tur til Frederiksberg og testkamp mod FCK U19 – et opgør, der endte med en 2-1-sejr til hjemmeholdet. Gustav Ørsøe Christensen (billedet) tegnede sig for FCM-scoringen.

– Ganske som forventet blev det en rigtig god U19-kamp. Vi får bygget videre på nogle af de ting, vi har haft fokus på i opstarten, hvor vi ligesom U17 har arbejdet en del med vores presspil. Ellers drejer det sig jo meget om at få spillerne i den fysiske forfatning, de skal være i, og så har vi fået tilgang af et par udenlandske spillere (Daniel Freyr Kristjansson, Sander Evjen-Brostrøm og Jamiu Musbaudeen, red.), som vi også skal have sluset godt ind på holdet, fortalte Kenneth Andersen.

Ligesom U17 indleder U19 sæsonen med en udekamp mod FC Nordsjælland.

En på papiret svær kamp, og det blev da også tæt, da de to hold mødtes i den forgangne sæson. Her vandt FCM U19 hjemmekampen med 2-1, mens kampen i Farum endte 2-2.

– Jeg forventer, at vi viser, vi er klar til opgaven, og derudover forventer jeg, at man kan se, det er et hold, som har glædet sig til premieren. Vi skal have det udtryk, vi gerne vil have i FCM – være aggressive og offensivt tænkende – både når vi har bolden, og når vi ikke har den, lyder forventningen fra Kenneth Andersern.

Der er kampstart for U19 lørdag kl. 13.00 på Right To Dream Park i Farum.