U17 bjergede et point i sløj kamp

Et mål i otte minutters overtid sørgede for, at FCM'erne i det mindste fik et point med sig fra et opgør, der i for høj grad blev spillet på Horsens præmisser.

22/08/20
Morten Ambo

Lørdagens U17 Ligaopgør mellem Horsens og FCM var en af de kampe, man ville ærgre sig over at være ankommet for sent til, for allerede efter fem minutter var der scoret to gange.

Først drev FCM’s Rasmus Kristiansen bolden fra egen banehalvdel frem til Horsens-feltet, her forsøgte han sig med et skud eller en hård aflevering, der dog blev afvist af værterne. Bolden røg dog direkte tilbage til venstrebacken, der rundede keeperen nede ved mållinjen og sparkede FCM i front.

Blot to minutter senere udlignede hjemmeholdet på en omstilling, som FCM’erne egentlig virkede til at have styr på, men hjemmeholdets Julius Hansen fik alligevel slået bolden skråt tilbage i feltet. Her var der ingen, der dækkede Nikolai Vestergaard op, og han kunne nemt sørge for balance i regnskabet.

Inde på banen satte en kraftig blæst sit præg på begivenhederne. Det blev en kamp, hvor bolden befandt sig mere i luften end på græstæppet på CASA Arena, og hjemmeholdet kom bedst ud af spillet, der var kendetegnet ved mange dueller og andenbolde.

Som halvlegen skred frem begyndte FCM’erne dog at tilkæmpe sig kontrol med kampen, om end ulvene sled med at veksle overtaget til åbne scoringsmuligheder.

Små ti minutter før halvleg slap hjemmeholdet dog på ny af sted i et kontraangreb. Lasse Dahl førte bolden frem og lagde den af til en anden tidligere FCM’er, Angelo Nehme. Han fik ugeneret lov til at tage et par træk inde i banen, og takkede for gæstfriheden ved at klappe bolden op i krogen. Et flot mål – men også alt for passivt spil af FCM-forsvaret.

De fik dog næsten med det samme muligheden for at udligne, da Mikkel Fischer blev lagt ned efter et hjørnespark. Det takserede dommeren til straffespark, men Gustav Ørsøe Christensens spark var læst af Magnus Østergaard, der reddede og sørgede for at Horsens kunne gå til pause foran 2-1.

Tungt pres på Horsens-målet

Anden halvleg blev en ensidig affære. FCM’erne havde nu vinden i ryggen og var på bolden hele tiden, mens hjemmeholdet sloges som besatte for at beskytte deres føring.

Den mission lykkedes de langt hen ad vejen med, for selvom FCM’erne tæppebombede Horsens-feltet med indlæg, manglede der ideer og samspil mellem spillerne.

Symptomatisk nok kom de bedste chancer efter dødbolde, men da tiden rundede de halvfems minutter stod Horsens-føringen stadigvæk. I overtiden fik Malte Melin headet på mål ved bagerst stolpe, og i den efterfølgende forvirring havde Melin og August Priske faktisk en to-mod-en situation, men igen lykkedes det Østergaard at afværge i Horsens-målet.

I otte minutters overtid smuldrede helterollen dog for AC-målmanden, da han fejlbedømte Valdemar Byskov Andreasens indlæg, som gled fra hans fingerspidser ind i målet. Udligningen skabte forståeligt nok stor ærgrelse for Horsens-spillerne, der var utilfredse med, at dommer Martin Sørensen havde fundet det nødvendigt med så meget tillægstid.

– Forventer mere

Dermed sluttede det faktisk med almen utilfredshed i begge lejre, for heller ikke i FCM-lejren var der nogen synderlig glæde at spore over resultatet:

– Jeg er ikke tilfreds med indsatsen, og det tror jeg heller ikke drengene selv er. Vi skal vise vi er bedre på bolden end dem, og vi skal ikke lade dem diktere, hvordan kampen skal spilles. Men vi ryger lige i fælden og går med på at spille en masse duelspil, og på det parameter er de altså bedre end os, kom det ærligt fra cheftræner Claus Therkildsen.

– Det er ikke fordi jeg synes indstillingen var dårlig, men vi har større forventninger og forlanger mere af hinanden, end det vi viste i dag, lød afskedsreplikken fra FCM-træneren.

FCM U17 spiller først igen lørdag d. 12. september, hvor man møder OB på hjemmebane.

AC Horsens U17 – FC Midtjylland U17 2-2 (2-1)

3′ 0-1 Rasmus Kristiansen
5′ 1-1 Nikolai Vestergaard
36′ 2-1 Angelo Nehme
90+8 2-2 Valdemar Byskov Andreasen

FCM U17: Frederik Bach Jensen – Malthe Bøndergaard (72′ Andreas Bonnén), Mads Lauritsen, Mikkel Fischer, Rasmus Kristiansen – Gustav Fraulo, Jonathan Asp, Valdemar Byskov Andreasen – Donavan Bagou (56′ Malte Melin), August Priske, Gustav Ørsøe Christensen.