Spillede 1-1 efter en jævn indsats i det østjyske.

13/11/22
Karsten Vestergaard

Efter tre ugers ligapause skulle FCM U17 lørdag finde takten igen mod ”Jyllands Rubin” – Vejle.

FCM’erne var bedst i første halvleg, hvor det lykkedes at få sat værterne under tryk og skabt gennembrud, og det var også de sort-røde, der tog føringen efter en halv time.

Et Vejle-hjørnespark blev afværget, og målvogter Liam Selin fik lavet en god igangsætning. FCM’erne fik spillet bolden hurtigt frem over højresiden, og til sidst kunne Sander Evjen-Brostrøm lægge bolden af til en umarkeret Daris Catak der fra feltkanten scorede højt i målet.

Føringen var fortjent, og kunne have været større, men FCM’erne lavede lidt for mange tekniske fejl, når det afgørende stød skulle sættes ind mod Vejle-defensiven.

Desværre kunne FCM’erne ikke helt holde kadencen efter pausen, hvor det med cheftræner Allan K. Jepsen ord blev ”lidt mere rodet”.

Det skyldtes i nogen grad at schweizerkniven Christian Jørgensen blev flyttet fra midtbanen til højre back, hvor han afløste Albert Lodberg. Hans afløser i motorrummet, William Kold Jensen, gjorde det glimrende, men noget af Jørgensens overblik og fysik gik tabt, da U17-landsholdspilleren blev flyttet ud i banens side.

Midt i halvlegen lykkedes det hjemmeholdet at udligne, efter at de havde fået et frispark midt på FCM’s banehalvdel. Herfra blev bolden spillet ud i FCM’s venstre forsvarsside, hvor Vejle kom i overtal og fik kombineret sig ind i det lille felt, hvor Victor Kjærsgaard agerede skarpretter.

Fikst lavet af Vejle – men også noget mangelfuld opdækning af FCM’erne i situationen.

Vandt bonuspoint fra 11-meterpletten

Udligningen betød at FCM’erne strammede op, og ulvene kom tættest på at tage sejren i slutfasen, hvor de fik sat et par gode omstillinger op.

Det endte dog 1-1 og så måtte de to hold ud i en straffesparkskonkurrence om et ekstra point.

Det sørgede Gustav Bjerge for endte hos FCM’erne, da han scorede på FCM’ernes sidste forsøg – det var tredje gang at FCM’erne spillede uafgjort i denne sæson, og to gange er det lykkedes ulvene at tage et ekstra point i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

– Jeg synes ikke vi som hold er helt dygtige nok i anden halvleg. Vi har været på træningstur til Portugal, og før det har adskillige af spillerne været af sted på landsholdstjeneste, så vi har ikke været samlet i et stykke tid. Det synes jeg godt man kunne se, for vi virkede lidt rustne, fortalte Allan K. Jepsen.

Der var dog også fremskridt at tage med fra kampen for U17-træneren:

– Det har lidt været en akilleshæl for os at vi har tabt fokus til sidst i kampene, men det var ikke tilfældet i dag, og jeg har rost spillerne for at spille kampen helt færdig, udtalte Jepsen, der også glædede sig over at kunne give debut til to spillere fra FCM U15 – Malik Pimpong og Jens Emil Munk kom begge ind ind i anden halvleg og leverede en energisk indsats.

Der er fuld plade på kampprogrammet for FCM U17 i den kommende uge. Onsdag møder de Viborg FF på udebane i pokalturneringen og lørdag er der hjemmekamp mod AC Horsens i U17 Ligaen.

Vejle BK U17 – FC Midtjylland U17 1-1 (0-1)
29′ 0-1 Daris Catak (assist Sander Evjen-Brostrøm)
67′ 1-1 Victor Kjærsgaard

FCM U17 (4-3-3): Liam Selin – Albert Lodberg (54′ William Kold Jensen), Gustav Bjerge, Simon Kristiansen, Mahdi Babaiasl (78′ Andreas Knak) – Christian Jørgensen, Lasse Overgaard, Daris Catak (78′ Jens Emil Munk) – Sofus Østergaard Johannesen (54′ Malik Pimpong), Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm (86′ Theis Bøndergaard)