U17 fightede sejren hjem

En effektiv 1. halvleg rakte til sejr i en tæt og intens kamp mod AGF på Fredensvang.

23/08/23
Karsten Vestergaard

FCM U17 skulle mod AGF forsøge at følge op på to gode spillemæssige præstationer mod Randers og AaB – og det startede fortrinligt for de sort-røde.

Bolden blev givet op og hurtigt flyttet ned i AGF’s forsvarszone, hvor FCM’erne fik tilspillet sig et hjørnespark. Her fik FCM sat et fint lille trickspil op, hvor hjørnesparket blev taget kort, og det skabte tilstrækkelig forvirring i AGF’s forsvarsorganisation, til at bolden kunne spilles ind til Nicolaj Tornvig. Sidste sæsons ligatopscorer kom fri af sin opdækning og sparkede midtjyderne på 1-0, inden stadionuret havde taget en omgang.

Så var opgøret skudt i gang, og efter 17 minutter lykkedes det igen FCM’erne at finde vej til netmaskerne. AGF havde stillet sig højt oppe på banen, og det kostede dem, da de tabte bolden i opbygningsspillet. Tornvig reagerede hurtigt og satte Sebastian Lodberg op til afslutning med en præcis bold i dybden og vupti: 2-0 til FCM.

I det hele taget gik tingene FCM’s vej før pausen, og i det 40. minut var Nicolaj Tornvig igen på pletten og gjorde det til 3-0 – hans femte ligascoring på blot tre opgør.

Ingen nemme point

Der var således masser at glæde sig over for FCM’erne, men det hørte med til historien, at 1. halvleg havde været en jævnbyrdig affære med chancer i begge ender. Midtjyderne havde bare været en tand mere effektive.

Det gjaldt derfor om ideelt set at lukke opgøret med en scoring og i hvert fald ikke indkassere en hurtig reducering, der kunne give AGF’erne fornyet tro på tingene.

Desværre var det præcist det, der skete i 2. halvlegs start. En fejl i FCM’ernes opspil udløste en omstilling imod, og den udnyttede Frederik Munk til at gøre det til 1-3.

Scoringen tændte AGF’ernes håb om et comeback, og hjemmeholdet tiltvang sig initiativet. Det blev derfor 45 minutter, hvor FCM måtte forsvare og ofte befandt sig på bagkant, og ikke formåede at diktere spillets flow.

Til gengæld blev der arbejdet stenhamrende hårdt og kæmpet for hvert et græsstrå, og derfor blev 2. halvleg en meget intens affære, hvor opgøret i høj grad lå på vippen. Ville AGF’erne åbne kampen helt op med en ny reducering, eller kunne FCM’erne lukke og slukke på en af de sporadiske chancer, som de også kom frem til?

Ingen af delene. De to mandskaber holdt hinanden stangen resten af opgøret, og det betød at FCM’erne kunne sætte tre gode point ind på kontoen.

– Jeg havde på forhånd håbet, at vi kunne kombinere den høje spilintensitet fra AaB-kampen og det gode presspil fra Randers-kampen, men alle kampe har deres eget liv, og imod AGF blev det lidt mindre kønt. Vi mistede styringen og måtte kæmpe sejren i hus. Det lykkedes vi med, og så er næste trin for os at vise, at vi også kan genvinde initiativet i de kampe, hvor vi mister det, opsummerede U17-cheftræner Mathias Rahbek.

Ligesom U19-holdet venter der nu FCM U17 en udekamp imod SønderjyskE. Den kamp spilles lørdag kl. 14.45. Se stillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen her.

AGF U17 – FC Midtjylland U17 1-3 (0-3)

1′ 0-1 Nicolaj Tornvig Hansen
17′ 0-2 Sebastian Lodberg
40′ 0-3 Nicolaj Tornvig Hansen
49′ 1-3 Frederik Munk

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – Magne Norn (70′ Frederik Bunten), Andreas Knak, Bilal Krubally, John Lian Le (80′ August Skyttehave) – Albert Lodberg (62′ Emil Linde), Daris Catak, William Kold Jensen – Sebastian Lodberg, Nicolaj Tornvig Hansen, James Alphinas (62′ Marcus Jensen).