U17 fik deres revanche

FCM U17 viste højt topniveau, da de sejrede mod U17 Ligaens førerhold fra FCK. Hattrick af Heini Sørensen.

01/05/21
Karsten Vestergaard

Det var U17 Ligaens klare tophold, der besøgte EDC Arena lørdag eftermiddag. FCK havde før kampen et otte points forspring i toppen, og da de to klubber mødtes i efteråret, endte det med en 8-1-sejr til hovedstadsholdet.

Det var derfor forståeligt nok et FCM-mandskab, der var opsatte på at revanchere sig, og som dominerede kampens indledning.

I det 19. spilminut lignede det unægteligt, at FCM blev snydt for et straffespark. Malte Melin driblede forbi FCK’s Noah Donovan, der fældede ham i forbifarten.

Dommerens fløjte forblev dog tavs, men heldigvis reagerede FCM’erne ved at skrue yderligt op for kedlerne. Afslutningerne stod dog ikke mål med forarbejdet, og både August Priske og Donavan Bagou sendte kuglen over fra gunstige postioner.

Ti minutter før pausefløjtet fik FCM’erne dog det føringsmål, de havde gjort sig fortjent til. En FCK’er ville forhindre bolden i at ryge ud til indkast, men fik i stedet clearet den til Malte Melin. Han overlod bolden til Heini Sørensen (billedet), der skar ind i feltet og med et følt spark lagde bolden over i det lange hjørne.

Sørensen stod før kampen kun noteret for et enkelt mål i denne sæson, men det ville man ikke have gættet, hvis man ikke vidste det. Fem minutter senere var han nemlig i spil igen, da FCK’s keeper satte sit hold under pres med et udspark ud i fødderne på en FCM’er. Bolden endte hos August Priske, der fra fløjen sendte et indlæg ind under mål, og hvem stod klar med indersiden ved forreste stang?

Heini Sørensen, selvfølgelig – et ægte “fox in the box”-mål.

2-0-føringen var helt på sin plads efter en halvleg med udtalt FCM-dominans. Der var dog en enkelt bekymring: FCM’erne havde brugt rigtig mange kræfter. Claus Therkildsen valgte at gå planken ud, og FCM’erne kom lige så kompromisløst ud til anden omgang.

Hattrick af Heini

Satsningen bar frugt, for efter blot et minut spillede Gustav Christensen bolden ind til Heini Sørensen, der nåede feltet i fuld fart. Her blev han kantet af en FCK’er, og denne gang pegede dommeren på pletten.

Det fik den allestedsnærværende midtbanespiller selv lov til at sparke, og det gjorde han sikkert. 3-0 til FCM.

Som anden halvleg skred frem, blev det tydeligt, at FCM’erne var ved at være trætte. FCK fik tag i kampen og begyndte at skabe chancer.

I det 65. minut sparkede Jeppe Corfitzen bolden på overliggeren, og det blev ikke kun ved advarslen. FCK fastholdt angrebet, og kort efter endte bolden igen hos Corfitzen, der sled sig fri af markeringerne og sparkede reduceringen i nettet.

– Der er masser af tid, lød det opmuntrende fra FCK-bænken, og sådan føltes det også for de trætte FCM’ere. Det blev en forsvarskamp, og selvom et systemskifte til en 4-2-3-1 hjalp lidt, var det åbenlyst, at momentum var tippet til FCK’s fordel.

I det 79. minut overrumplede Corfitzen en stærkt spillende Nicholas Beetson med en lusket afslutning fra feltkanten. Bolden sjuttede i græsset og gik i mål ude ved den ene stolpe. 3-2.

Vel vidende at der nu kun var en enkelt scoring tilbage at tære på, fik FCM’erne samlet de sidste kræfter, og med en stærk forsvarskamp lykkedes det at holde stand i slutfasen.

Efter seks minutters overtid lød det sidste fløjt, og en samling dødtrætte U17-spillere faldt om i græsset.

– Vi fik lagt et pres, der gjorde, at vi satte dagsordenen samtidig med, at vi havde en klar plan for, hvordan vi ville spille os ud af deres pres. Det lykkedes til noget nær perfektion i første halvleg, og det er vel de bedste 25 minutter, vi har spillet i hele sæsonen, men vi havde også en plet, der skulle vaskes af os, lød det fra Claus Therkildsen med henvisning til efterårets 8-1-nederlag til dagens modstandere.

Cheftræneren havde efter kampen roser til både målmand Nicholas Beetson og midterforsvareren Malthe Bøndergaard, der begge ydede store bidrag til, at sejren kom i hus, ligesom Malte Melin gjorde det fortrinligt på en uvant plads som venstre back.

Som kampens spiller var det dog svært at komme uden om Heini Sørensen. Den færøske U-landsholdsspiller var ganske enkelt her, der og alle vegne i kampen, og han kombinerede et enormt arbejdspensum med høj kvalitet i alle sine aktioner.

FCM U17 spiller allerede igen tirsdag aften kl. 18.30. Her venter der ulvene en udekamp i Brøndby.

FC Midtjylland U17 – FC København U17 3-2 (2-0)

35′ 1-0 Heini Sørensen (oplæg Malte Melin)
40′ 2-0 Heini Sørensen (oplæg August Priske)
47′ 3-0 Heini Sørensen (straffe)
65′ 3-1 Jeppe Corfitzen
79′ 3-2 Jeppe Corfitzen

FCM U17: Nicholas Beetson – Malte Melin (77′ Andreas Bonnén), Mikkel Fischer (46′ Mads Nybo Lauritsen), Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo – Heini Sørensen, Jonathan Asp, Valdemar Byskov Andreasen – August Priske, Gustav Christensen, Donavan Bagou (81′ Christian Jørgensen).