U17 fortsætter sejrsstimen

U17 dominerede begge halvlege mod Lyngby, hvilket sikrede den syvende sejr i træk.

12/06/22
Kasper Petersen

FC Midtjylland gik ind til lørdagens opgør med stor selvtillid. Det yngste akademihold er nemlig i sublim form og har hentet 18 point ud af 18 mulige i de sidste 6 kampe – inklusiv en 4-0-sejr over lørdagens modstandere fra Lyngby.

Indledningen på kampen var meget taktisk præget. Lyngby stod meget dybt, mens FC Midtjylland ikke satsede i det offensive, så Lyngby ikke kunne få unødvendige omstillingsmuligheder.

Men stille og roligt begyndte FC Midtjylland at sætte sig kraftigt på spillet. Særligt Lasse Overgaard fungerede glimrende som iscenesætter – bl.a. omkring det 20. minut, hvor han sendte Malte Melin i dybden to gange med nogle imponerende gennemskærende afleveringer – dog uden det for alvor blev farligt.

I det 29. minut kom opgørets første store chance, og igen var det Lasse Overgaard, som skabte chancen. Overgaard kombinerede med Mathis Konradsen i højre side, inden Overgaard sendte et indlæg ind fra baglinjen. Nicolaj Tornvig hoppede klogt over bolden og lod den gå videre til Marcus Nielsen, som afsluttede første gang, men forsøget røg forbi.

Derefter var der en kavalkade af chancer til den midtjyske offensiv, som pressede det nordkøbenhavnske forsvar helt i bund. Først var Gustav Bjerge kommet til baglinjen, og med venstre ben fik han sendt et fint indlæg afsted, som blev clearet tæt inde under mål. FC Midtjylland samlede returbolden op og indledte et nyt angreb. Det endte med en afslutning fra Jonatan Lindekilde, som heller ikke resulterede i mål. Og det var ikke meget pusterum, Lyngby fik fra det midtjyske pres. Få minutter efter modtog Malte Melin en glimrende bold af Mathis Konradsen, men afslutningen var ikke af samme kvalitet som i sidste kamp for Melin.

Og Mathis Konradsen fortsatte med at komme med i de offensive sekvenser. I halvlegens sidste fem minutter serverede højrebacken to kvalitetsindlæg ind i feltet til sine holdkammerater, men der manglede koldblodighed inde i feltet. Mathis Konradsen fortjente generelt ros for indsatsen i lørdagens opgør. Højrebacken var god til at holde bredden i den midtjyske offensiv og var også chanceskabende med den ene gode lange aflevering efter den anden.

I 1. halvlegs overtid skulle netmaskerne dog have blafret. Efter en glimrende vending af Lindekilde kom han i feltet og fik afsluttet. Bolden blev reddet, men Overgaard fulgte hurtigt op og ramte Lyngby-keeperen i brystet, hvilket sendte bolden ud i feltet på ny. Denne gang var det Tornvigs tur, men forsøget blev headet væk på linjen af en Lyngby-stopper. Meget symptomatisk for ulvenes 1. halvleg, at bolden ikke ville det sidste stykke ind over stregen.

I anden halvleg var kampbilledet præcis det samme med FC Midtjylland som den dominerende part. Succesen fra første halvleg med løb til baglinjen efterfulgt af et cutback fortsatte. I det 53. minut var Tornvig kommet til baglinjen, og med en tilbagegående aflevering fandt han Lindekilde. Han kiksede dog afslutningen, og derfor blev den ellers store chance aldrig helt farlig.

Men kort efter lykkes det endelig for FC Midtjylland. I det 62. minut blev bolden genvundet efter et mislykket hjørnespark, og herefter blev Tornvig fundet i feltet, og han bankede bolden ind med et hårdt spark i venstre målhjørne.

Med hul på bylden blev føringen hurtigt fordoblet. Bare to minutter senere fik Christian Jørgensen sparket FC Midtjylland foran med 2-0. Efter en returbold fra et hjørnespark forsøgte Lasse Overgaard sig fra distancen, men bolden ramte ryggen på en Lyngby-spiller. Den hoppede derefter videre til Christian Jørgensen, som tog inspiration fra sin midtbanekollega og forsøgte sig udefra. Og bolden sejlede helt ned i venstre målhjørne på en super flot flugter.

FC Midtjylland fortsatte med at presse Lyngby i de resterende minutter af kampen. Dette betød bl.a. et stolpeskud af Lindekilde efter endnu en glimrende dybdebold af Konradsen, mens Mikel Gogorza også testede træværket på et direkte hjørnespark.

Men det skal åbenbart være spændende til sidste fløjt for U17. I det 83. minut fik Lyngby et straffespark efter en flot dribletur, som endte med en ulovlig tackling af Malthe Bøndergaard ifølge kampens dommer. Dommeren pegede på pletten, og sparket blev sikkert eksekveret af Saman Jalaei for de kongeblå. 2-1 til hjemmeholdet med syv minutter igen.

Men det midtjyske forsvar holdte stand i kampens resterende minutter, og dermed var syvende sejr i træk i hus for det yngste akademihold. En tilfredsstillende sejr og præstation, mente cheftræner Claus Therkildsen.

– Vi var altdominerende i begge halvlege. Vi kæmpede bare lidt med at gøre det færdigt, hvilket jeg synes, vi måske har gjort igennem lidt længere tid. Men vi skaber alle de chancer, der skal til, men det er også udfordrende, når modstanderen står så dybt. Og så skal det åbenbart også blive spændende til sidst. Hvis de ikke selv kan lave en chance, så må vi gøre det for dem, fortalte cheftræneren grinende.

Og selvom FC Midtjylland spillede en glimrende 1. halvleg, var der alligevel plads til taktiske justeringer.

– Vi fik lidt mere styr på presset i de sidste minutter af 1. halvleg og fik det så helt på plads i pausen. Men det er småting, for jeg synes, vi moste dem i alle 90 minutter. Som Lyngbys træner fortalte mig, så fik de øvet en masse forsvarsspil, mens vi fik øvet en masse overtalsspil, og det er jo et godt tegn for kampens forløb.

Efter lørdagens resultater blev det en kendsgerning, at 1. pladsen er uden for rækkevidde, da F.C. København sejrede. FC Midtjylland kan dog stadig ende med at snuppe sølvmedaljerne, hvis de sidste to kampe ender med sejre, og hvis OB ikke får fuldt udbytte i deres sidste kamp mod Esbjerg.

Men skal dette scenarie overhovedet være en mulighed, skal det yngste akademihold besejre netop OB, når de gæster EDC Arena til sæsonens sidste hjemmekamp. Dramaet udfolder sig den 15. juni kl. 18.00, og der er gratis adgang for alle interesserede.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – Lyngby BK U17 2-1 (0-0)

62′ 1-0 Nicolaj Tornvig Hansen
64′ 2-0 Christian Jørgensen
83′ 2-1 Sama Jalaei

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Mathis Konradsen, Malthe Bøndergaard, Mads Nybo, Gustav Bjerge – Adam Nygaard Andersen, Lasse Overgaard, Marcus Nielsen – Malte Haulund Melin, Nicolaj Tornvig Hansen, Jonatan Lindekilde – Christian Jørgensen (45′), Mikel Gogorza (66′), Dereje Nigussie Jensen (77′), William Kold Jensen (91′).