Akademiet

U17 fortsatte, hvor de slap

For anden weekend i streg sikrede U17 sig en storsejr på 5-1, da SønderjyskE blev besejret lørdag eftermiddag.

26/02/23
Kasper Petersen
Foto: Nicolai Berthelsen

Formstærke Mikel Gogorza, havde igen fundet vej til startopstillingen. Den tekniske offensive spiller kom – ligesom i sidste weekend – hurtigt på måltavlen. Et langt målspark blev vundet af midtjyderne, og andenbolden endte for fødderne af Daris Catak. Han sendte Mikel Gogorza i dybden, som køligt lobbede bolden ind i målet til stillingen 1-0.

Tre minutter senere blev føringen fordoblet. På et godt indlæg fra Jonathan Lindekilde styrede Christian Jørgensen bolden i mål med indersiden. 2-0 til FCM.

Trods massivt spilovertag hos hjemmeholdet, fik sønderjyderne reduceret. Magne Norn kom i problemer grundet et højt pres fra gæsterne, hvilket førte til en fejlaflevering. Lasse Overgaard satte derefter en tackling ind, der lignede et frispark, men det var underordnet, da Villads Nøhr Birk samlede bolden op og sparkede den ind fra distancen til 2-1.

Midtjyderne fortsatte det kontinuerlige pres mod modstanderens felt. Men trods dominansen kom det forløsende 3-1-mål først efter en times spil. Indskiftede Akwasi Dwomfour Owusu satte i sprint mod baglinjen, og stoppede derefter op for at orientere sig, inden han fandt en helt fri Christian Jørgensen, som stod klar til at score sit andet mål.

Med ti minutter tilbage faldt kampens endelige afgørelse. Sander Evjen-Brostrøm sparkede på mål fra en spids vinkel som blev reddet af målmanden, men Owusu var hurtigt klar på returen og fik dermed sikret sit første mål for sin nye klub. Høj klasse af den nye FCM’er.

To minutter senere brød Sander Evjen-Brostrøm igen fri på højrekanten. Nordmanden viste glimrende overblik, da han med en præcis cutback-aflevering fandt Jonathan Lindekilde, der på førsteberøringen sparkede læderkuglen ind til slutresultatet 5-1.

Sådan forløb det sig da U17, for anden weekend i streg, vandt med cifrene 5-1. Cheftræner Allan K. Jepsen var fornøjet med præstationen, men vigtigst af alt spillernes indstilling:

– Under lidt vanskelige vejrforhold lykkedes vi igen med mange af de ting, der også gik super godt i sidste weekend. Vi er meget fremadrettede og direkte, og det er svært for modstandere at dæmme op for den intensitet, vi bringer. I min optik står der 2-1 lidt for længe bedømt ud fra spil og chancer. Det var rart, at vi fik puttet et par mål ind til sidst, som egentligt også cementerede, at slutresultatet var fair nok, fortæller cheftræneren og fortsætter:

– Det er overhovedet ikke for at lyde arrogant, men det blev lidt træning i en kamp, hvor vi kom i mange af de situationer, vi gerne vil uddanne vores spillere i – både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt. Så alt i alt var det en fed kamp for os, fortæller Allan K. Jepsen afsluttende.

Med sejren kravler U17-mandskabet op fra en 6. plads til en 3. plads. Skal ulvene forblive på de sjove medajlepladser, gælder det om at præstere igen næste lørdag hvor U17 – ligesom U19 – tager turen over Storebælt for at møde Brøndby IF. Første opgør mellem de to klubber i denne sæson var i forårspremieren, hvor de blå-gule blev sendt hjem til vestegnen med 5-1.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 5 – 1 SønderjyskE U17 (2-1)

16′ 1-0 Mikel Gogorza
19′ 2-0 Christian Jørgensen
27′ 2-1 Villads Nøhr Birk
59′ 3-1 Christian Jørgensen
79′ 4-1 Akwasi Dwomfour Owusu
82′ 5-1 Jonathan Lindekilde

FCM U17: (3-5-2): Jonathan Pettersen – Mathis Konradsen, Simon Kristiansen, Magne Norn – Daris Catak, Lasse Overgaard, Jonathan Lindekilde, Christian Jørgensen, Sebastian Lodberg – Mikel Gogorza, Sander Evjen-Brostrøm – Akwasi Dwomfour Owusu (45′), William Kold Jensen (60′).