Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

U17 gjorde kort proces mod Horsens

Angriberne var i hopla og stod for alle målene i FCM's 7-0-nedsabling af Horsens.

12/06/21
Karsten Vestergaard

I kraft af en forrygende forårssæson har FCM U17 spillet sig helt ind i mesterskabskampen og var da også klare favoritter i lørdagens opgør mod agterlanternen AC Horsens.

De defensive og godt kæmpende østjyder ville dog mere end gerne agere bananskræl – en gul fare, om man vil – for FCM U17, der tillige skulle håndtere et par skader i midterforsvaret.

Det lod de sort-røde sig nu ikke mærke synderligt af i kampens indledning, og allerede sekunder efter bolden var blevet givet op, var de ved at komme foran. Donavan Bagou måtte dog se sin afslutning hamre mod overliggeren.

Efter fjorten minutter lykkedes det at få hul på Horsens’ forsvarsværker, da Malte Melin brød igennem over venstresiden. Ved bagerste stolpe fandt han August Priske, der headede bolden ned til Donavan, der flugtede bolden i nettet.

Flot samspil, og det skulle der komme meget mere af. Syv minutter senere kombinerede FCM’erne sig igennem centralt, og Gustav Christensen lagde bolden til rette for Donavan, der scorede sit og holdets andet mål.

Kort før pausen lykkedes det igen FCM’erne at finde vej til nettet. Gustav Christensen modtog en bold i dybden og oversprintede sin direkte modstander, inden han fra baglinjen serverede et hårdt, fladt indlæg, som August Priske stødte i mål med en inderside.

Gæsterne stod meget dybt og kom ikke frem til meget. Når de gjorde, var det som regel fordi, FCM’erne forfaldt til at drible lidt for meget eller sjuskede med boldomgangen, men generelt havde FCM-forsvaret og Nicholas Beetson godt styr på tingene.

Så fulgte der næsten 25 minutter uden mål, hvilket på ingen måde var retvisende, for FCM’erne væltede sig i chancer.

Gustav Christensen afsluttede på overliggeren, Donavan havde en direktør, og en Horsens-spiller kom selv til at sende en tilbagelægning på indersiden af stolpen.

Indskiftede Gustav Bjerge fra FCM U15 var ophavsmand til 4-0-scoringen, da han spillede August Priske fri med en bold i dybden. Priske tæmmede afleveringen med brystet og klappede den ind.

Bolden var knap nok blevet givet op, før Gustav Christensen drev gæk med Horsens-forsvaret efter godt forarbejde af Melin. 5-0.

Ti minutter før tid driblede Valdemar Andreasen sig fri til afslutning på feltkanten. Alle forventede et skud udefra, men Andreasen stak nonchalant bolden til August Priske, der holdt sin afslutning et splitsekund, lod målmanden kaste sig, hvorefter han sparkede bolden køligt i nettet.

Tre minutter før tid fik Gustav Christensen lov til at lukke festen, da han hamrede en aflevering fra Priske højt op i nettet. 7-0 og dermed færdigt arbejde.

– Jeg synes egentlig, vi laver lidt for mange fejl, og Horsens får tre friløbere i løbet af kampen – alle efter boldtab fra os selv. Dem piller Beetson så til gengæld fuldstændigt, og det topniveau, vi viser, kompenserer så også for de stedvise fejl, vi begår. Vi kunne have vundet endnu større end 7-0 mod et Horsens-hold, der faktisk gjorde alt, hvad de kunne, udtalte Claus Therkildsen efter opgøret.

Nu venter et par dages restitution, inden FCM U17 tager hul på en marathonuge med tre kampe. Tirsdag gælder det FC Nordsjælland, torsdag AGF, og lørdag venter Brøndby. Værs’go!

FC Midtjylland U17 – AC Horsens U17 7-0 (3-0)

14′ 1-0 Donavan Bagou (oplæg August Priske)
21′ 2-0 Donavan Bagou (oplæg Gustav Christensen)
45′ 3-0 August Priske (oplæg Gustav Christensen)
69′ 4-0 August Priske (oplæg Gustav Bjerge)
71′ 5-0 Gustav Christensen (oplæg Malte Melin)
80′ 6-0 August Priske (oplæg Valdemar Byskov Andreasen)
87′ 7-0 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg August Priske)

FCM U17 (4-3-1-2): Nicholas Beetson – Malte Melin, Rasmus Kristiansen, Adam Nygaard Andersen (56′ Gustav Bjerge), Gustav Fraulo (80′ Mikel Gogorza) – Jonathan Asp, Valdemar Byskov Andreasen, Christian Jørgensen (56′ Heini Sørensen) – August Priske – Donavan Bagou, Gustav Ørsøe Christensen.