U17: Intet fedtspil her

Både FCM og Vejle var kommet for at bide til bolle, da de onsdag aften tørnede sammen i et livligt opgør, der bød på fem mål.

02/10/20
Karsten Vestergaard

Helt fra kampens start var det, det offensive, målsøgende spil, der blev praktiseret af de to hold, og allerede efter otte minutter var der scoret to gange.

FCM’erne lagde for, da August Priske modtog bolden på banens midte, blev retvendt, og satte af sted i et hidsigt raid, der endte med at han spillede Donavan Bagou i dybden. Bagou tog et træk til siden og scorede med et hårdt, fladt spark i det lange hjørne.

Vejle svarede nærmest øjeblikkeligt igen, da de kombinerede sig igennem i FCM’s venstreside. Herfra blev bolden lagt ned mellem back og stopper til en Vejle-spiller, der spillede bolden på tværs til Jashar Beluli, der blot skulle sætte en inderside på. Flot mål af hjemmeholdet og 1-1.

Vejle fik yderligere vind i sejlene efter et kvarters spil. Her kom de af sted i en omstilling, der endte med en stikning i dybden. Frederik Bach kom dog godt ud af sit mål, og fik kastet sig ned og ”tacklet” bolden med den ene handske.

Dommeren vurderede dog, at han havde taget fødderne på angriberen først, og pegede på straffesparkspletten. Den udlægning var FCM-bænken slet ikke enig i, men kendelsen stod ved magt, og Jashar Beluli scorede sikkert.

FCM’erne var dog ikke sene til at svare igen. Fem minutter efter sendte Jonathan Asp en præcis bold i dybden til Gustav Ørsøe, der resolut klappede udligningen ind ved den ene stolpe.

I resten af halvlegen bølgede spillet frem og tilbage, og begge hold havde chancer til at tage føringen, uden at det dog skete.

– Det er en hektisk kamp, hvor man aldrig føler sig helt tryg, men det til trods var der meget god fodbold. Begge hold havde problemer med at få sat det første pres, og samtidig var spillerne dygtige på bolden – selvom kampen bliver spillet i et højt tempo, var der få fejl og uprovokerede boldtab, fortalte cheftræner Claus Therkildsen.

Anden halvleg blev mere af det samme. Højt tempo og to hold, der var offensivt indstillede. Vejle overtog mere af spillet, men FCM’erne kom frem til de største muligheder på omstillinger.

Det var da også en sådan, der afgjorde kampens udfald. Adam Andersen modtog bolden og vender op i banen, hvor han splitter Vejle-forsvaret med en frispilning til Donavan Bagou. Sebastian Markdal i Vejle-målet havde læst situationen og kom blæsende ud af sit mål, men Bagou havde is i maven og prikkede bolden uden om keeperen inden han sparkede FCM i front.

3-2 og det blev slutfacit i en kamp, der i den grad kom til at forme sig som en åben slagudveksling.

Claus Therkildsen var ikke taget til Vejle for at se boldmassage og stram organisation, og var da også klar i mælet, da han blev spurgt, om han gerne ville have set et mere kontrolleret kampbillede:

– Nej. Jeg kan godt lide de her kampe, hvor det er fuld kraft frem. Spillerne giver igen alt, hvad de har, og det er det vigtigste for mig. Så lever jeg med, at vi lige nu presser dem maksimalt fysisk, og at der ikke er så meget struktur i spillet. Det skal de nok få lært. På det her tidspunkt i deres udvikling vil jeg se spillere, der er modige og vil vise, hvad de kan – og det fik jeg, lød det fra Therkildsen.

Med sejren indtager FCM andenpladsen i U17 Ligaen,tre point efter FCK. Se stilling og øvrige resultater.

U17 holdet spiller igen på søndag på hjemmebane mod Lyngby med kampstart kl. 15.15.

Vejle BK U17 – FC Midtjylland U17 2-3 (2-2)

6′ 0-1 Donavan Bagou (oplæg August Priske)
8′ 1-1 Jashar Beluli
16′ 2-1 Jashar Beluli, strf.
22′ 2-2 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Jonathan Asp)
75′ 3-2 Donavan Bagou (oplæg Adam Andersen)

FCM U17 (4-4-2): Frederik Bach Jensen – Adam Andersen, Pontus Texel, Andreas Bonnén (75′ Malthe Bøndergaard), Mads Nybo Lauritsen (46′ Rasmus Kristiansen) – Heini Sørensen, Jonathan Asp, Valdemar Byskov Andreasen (75′ Mathis Konradsen [FCM U15]), August Priske – Donavan Bagou (82′ Hassan Dahir ([FCM U15]), Gustav Ørsøe Christensen.