Akademiet

U17 kom fra baghjul i Brøndby

Vendte 0-2 til 2-2 i tempofyldt opgør mod de blå-gule.

18/11/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM og Brøndbys U17-mandskaber stangede lørdag eftermiddag hovederne sammen, og det resulterede i en livlig og medrivende kamp, der gjorde god reklame for dansk talentudvikling.

Begge hold er eksponenter for en spillestil med masser af tempo og intensitet, og det havde ingen af de to trænere tænkt sig at lave om på, og derfor blev det på mange måder en kamp om hvem, der var bedst til netop de dyder.

I kampens indledning var det Brøndby, og de blå-gule fik en perfekt start på opgøret, da de efter fire minutters spil bragte sig foran. Åbningsmålet faldt efter et hjørnespark, der blev slået langt til feltets fjerne kant, hvilket ikke virkede så farligt – indtil U17 Ligaens topscorer, Jacob Ambæk, helflugtede kuglen i nettet. Virkelig en flot scoring.

Brøndby spillede med stor energi og gå-på-mod, og FCM’erne havde flere gange svært ved at dæmme op for hjemmeholdet. Efter 23 minutter lynede Ambæk igen, da han kom først på en bold i dybden. Alene med Silas Novrup svigtede angriberen ikke, og så førte Brøndby 2-0.

Det lignede pludselig en lang eftermiddag for FCM’erne, der havde været på bagkant i kampens første fjerdedel. Få minutter efter 2-0 målet lykkedes det imidlertid midtjyderne at få sat et godt angreb sammen, der endte med at Nicolaj Tornvig fik spillet Sofus Johannesen fri med en bold i dybden. Fra en spids vinkel bankede han reduceringen op i nettaget.

2-1-målet medvirkede, at FCM’erne kom bedre med i opgøret. Det lykkedes at få taget brodden lidt af Brøndbys pres og selv komme frem til nogle gennembrud over kanterne. Ofte blev det ved nogle lige-ved-og-næsten situationer, men alligevel kunne FCM’erne gå til pause med en følelse af, at have fået spillet sig tilbage ind i opgøret.

– Kunne være endt 5-5

Det lykkedes også FCM U17 at sætte Brøndby under tryk i starten af 2. halvleg, men udligningen lod vente på sig, og det virkede som om, Brøndby fik redet stormen af.

Det fik FCM-bænken til at skifte over i en 3-5-2 med det håb at få yderligere intensitet og tempo ind i en i forvejen livlig kamp, og midtjyderne truede nu for alvor Brøndby-målet.

Med et kvarter tilbage kom forløsningen så, da Sofus Johannesen modtog bolden i en omstilling. Han fik vendt af på sin opdækker og herefter tacklet bolden igennem Brøndbys bagkæde, hvor Sander Evjen-Brostrøm (billedet) tog over og sparkede 2-2-målet i kassen.

Pludselig så det ud som om, FCM’erne skulle snuppe alle tre point, men i kampens sidste ti minutter fik Brøndby sat en god slutspurt ind, og med et par gode tilbud kunne de lige så vel have taget alle pointene.

Alt taget i betragtning var det dog ganske retvisende, at kampen endte med en pointdeling, men derfor skulle de to hold stadig igennem en straffesparkskonkurrence om et bonuspoint.

For FCM’s vedkommende var det anden gang i sæsonen – første gang tabte man duellen fra ellevemeterpletten til OB – men denne gang lykkedes missionen. FCM’erne scorede på fire ud af fem forsøg, og til sidst afgjorde Sofus Johannesen tiebreakeren til FCM’s fordel.

– Da kampen fløjtes af, tror jeg både vi og Brøndby synes det var lidt uforløst, fordi begge mandskaber havde en følelse af, at de havde sejren inden for rækkevidde. Både vi og Brøndby har nogle kæmpe chancer i 2. halvleg, og ingen kunne have indvendt noget, hvis kampen var endt 5-5, konstaterede cheftræner Mathias Rahbek efter opgøret.

– I forhold til spillernes udvikling var det også en rigtig god kamp – noget nær perfekt set med vores øjne. Der var masser af hurtigt spil, høj intensitet og mange mand-mod-mand situationer. Vi vil gerne have de her åbne, tempofyldte opgør, så på den front er vi meget tilfredse med udbyttet, forklarede Rahbek fra spillerbussen.

Med de to point indtager FCM U17 andenpladsen i U17 Ligaen bag ubesejrede OB. Det yngste akademihold tager lørdag imod Esbjerg i den sidste kamp inden vinterpausen. Se stillingen og de øvrige resultater fra U217 Ligaen her.

Brøndby IF U17 2–2 FC Midtjylland U17 (2-1), 4-6 strf.

4′ 1-0 Jacob Ambæk
23′ 2-0 Jacob Ambæk
26′ 2-1 Sofus Johannesen
76′ 2-2 Sander Evjen-Brostrøm

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – William Kold Jensen, Andreas Knak, Bilal Kroubally, Sander Evjen-Brostrøm (89′ Emil Linde) – Albert Lodberg, Daris Catak (74′ James Alphinas), Sofus Johannesen – Frederik Bunten (50′ Magne Norn), Nicolaj Tornvig (46′ Malik Pimpong), Sebastian Lodberg (89′ John Lian Le).