U17 kom ned på jorden igen

U17 tabte klart i Farum og indkasserede derved det første nederlag i 2021.

16/06/21
Karsten Vestergaard

Det var U17 Ligaens to mest formstærke hold, der onsdag satte hinanden i stævne på Right To Dream Park, hvor hjemmeholdet fik den bedste start.

En kavalkade af tabte dueller betød, at FCM’erne måtte afgive et hjørnespark. Bolden blev slået ind med kvalitet, og i feltet steg Kaare Barslund op og headede bolden hårdt ind via den ene stolpe.

FCM’erne forsøgte at svare igen, og kort efter kom Heini Sørensen alene igennem med målmanden, men en forsvarsspiller kom ned og fik blokeret. Lidt efter var det Gustav Christensens tur til at få en friløber, men Gustav Ullits reddede hans afslutning.

I stedet blev det 2-0, da FCM’erne ad flere omgange mistede bolden på banens midte. Mikkel Fischer havde muligheden for at lukke angrebet ned, men han fik ikke sat sin tackling på Lucas Høgsberg, der fik moslet sig igennem og scorede til 2-0.

Og det blev værre. I det 26. minut ville FCM’erne spille bolden ud fra forsvaret til Rasmus Kristiansen på venstrebacken. Det havde FCN’s højreback dog læst, og han brød afleveringen, hvorefter han slog et hårdt, fladt indlæg til bagerste stolpe, hvor Magnus Bjørnholm gjorde arbejdet færdigt.

Tre minutter senere gik det galt igen, da Heini Sørensen kom til at begå straffespark med en lidt klodset tackling i eget felt. Fra ellevemeterpletten var Marco Bruhn sikkerheden selv, og dermed var kampen nærmest afgjort, inden stadionuret havde passeret en halv time.

FCM’erne fik samlet sig op mod halvlegens slutning, hvor man tre gange ramte overliggeren. Mikkel Fischer headede på tværstangen efter et hjørnespark, hvorefter bolden røg ud til Pontus Texel, der gjorde præcist det samme, og umiddelbart før pausefløjtet bragede Donavan Bagou et frispark op på aluminiumslægten.

Anden halvleg blev bedre set med FCM-øjne, men hestene var uigenkaldeligt sluppet ud af folden. FCM’erne dominerede og kom frem til adskillige skud på mål, men afsluttede hver gang lige på Ullits i FCN-målet.

Efter en times spil blev ulvene tilkendt et straffespark for en hands-forseelse, og fra pletten scorede Gustav Christensen sikkert. Det var dog værterne, der fik den sidste replik, da Marco Bruhn slap afsted i en omstilling og scorede til 5-1 – kampens slutresultat.

– Slutstillingen er ikke retvisende, men Nordsjællands sejr er helt fortjent, for de var mere til stede, end vi var. At vi taber til et godt hold, kan jeg godt leve med, men jeg er træt af den måde, det sker på – at vi ikke tackler igennem, og at vi ikke gør tingene ordentligt. Vi taber alt for mange dueller, konstaterede Claus Therkildsen, der trods alt var tilfreds med reaktionen i anden halvleg:

– Når man er nedsmeltet i den første halve time, så kan det jo gå helt galt, som det skete mod FCK i efteråret (1-8). Denne gang får vi stoppet blødningen, og vi kommer fra anden halvleg med en ordentlig følelse i kroppen, sagde FCM-træneren.

FCM U17 spiller allerede igen i morgen torsdag, hvor de møder AGF på udebane. Kampen på Fredensvang fløjtes i gang kl. 15.00.

FC Nordsjælland U17 – FC Midtjylland U17 5-1 (4-0)

3′ 1-0 Kaare Brøckner Barslund
18′ 2-0 Lucas Høgsberg
26′ 3-0 Magnus Munck Bjørnholm
29′ 4-0 Marco Bruhn (straffe)
60′ 4-1 Gustav Christensen (straffe)
79′ 5-1 Marco Bruhn

FCM U17 (4-3-1-2): Nicholas Beetson – Rasmus Kristiansen, Mikkel Fischer (86′ Christian Jørgensen), Pontus Texel, Gustav Fraulo – Jonathan Asp, Heini Sørensen (75′ Adam Nygaard Andersen), Valdemar Byskov Andreasen (75′ Mads Nybo Lauritsen) – August Priske (86′ Malthe Bøndergaard) – Gustav Ørsøe Christensen, Donavan Bagou (46′ Malte Melin).