Akademiet

U17 kom til kort i Farum

FCM U17's håb om et resultat mod FC Nordsjælland blev underløbet af et hurtigt mål i begge halvlege.

13/08/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U17 fik bestemt ikke nogen ønskestart mod FC Nordsjælland, der bragte sig foran efter bare fire minutter. Den finske kantspiller Juho Lähteenmäki slap igennem, efter at værterne var sluppet ud af de sort-rødes presspil.

Det var lidt et gennemgående tema i første halvleg, hvor FCM’erne for ofte blev fanget lidt på mellemhånd i presspillet og ikke var helt afstemte i forhold til, om de skulle skubbe op eller falde tilbage.

Det var også FCN’s fortjeneste, for værterne flyttede bolden klogt rundt på den nylagte kunstbane og kunne gå til pause med en fortjent føring.

Allan K. Jepsen og Rune Düring brugte pausen på at justere presset, men FCM’ernes plan om et comeback tog et skud for boven efter blot 20 sekunders spil af anden halvleg. Lähteenmäki modtog en bold ned bag FCM’s bagkæde og gjorde sig selv til dobbelt målscorer.

Det var en bitter pille at sluge for FCM-mandskabet – ikke mindst fordi det i optakten til målet faktisk var lykkedes at få lagt presset, men en tabt duel betød, at bolden forblev på FCN-fødder.

Op ad bakke

Nede med 2-0 var FCM’erne tvunget til at forcere, og det er aldrig en ønskværdig position at være i – slet ikke på en dag, hvor kviksølvet i termometeret havde passeret de 31 grader.

Til FCM U17’s ros skal det siges, at de gjorde forsøget. Der blev skiftet over til en 3-5-2-formation for at skabe noget mere bredde på banens midte og for at have to deciderede angribere til at lægge det første pres på værternes opspil.

Grebet lykkedes til dels. FCM’erne fik skabt en stribe gennembrud over kanterne, men der manglede den sidste beslutsomhed og kvalitet for at få reduceret og skabt spænding om kampens udfald.

Derfor endte opgøret med en fortjent 2-0-sejr til værterne.

– Det var en lidt blandet start på sæsonen. Vores spil uden bolden og vores duelspil var ikke super godt, synes jeg. Der er for mange sekvenser, hvor vi er lidt på mellemhånd i vores presspil, og det er Nordsjælland for dygtige til, at vi kan slippe afsted med, konstaterede Allan K. Jepsen efter ligadebuten.

– Næste gang skal vi levere flere gode presaktioner, og så skal vi være lidt skarpere i duellerne, for så er der også så mange dygtige spillere på det her hold, at vi nok skal få udbytte af det, fortalte Jepsen fra spillerbussen.

Næste opgave for FCM U17 er en hjemmekamp mod AGF lørdag den 20. august kl. 15.15. Se de øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Nordsjælland U17 – FC Midtjylland U17 2-0 (1-0)

4′ 1-0 Juho Lähteenmäki
46′ 2-0 Juho Lähteenmäki

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – Mahdi Babaiasl, Simon Kristiansen (73′ Timothy Kongsbak), Gustav Bjerge, Mathis Konradsen – Christian Jørgensen, Marcus Nielsen (61′ Sofus Østergaard Johannesen), Jonatan Lindekilde – Mikel Gogorza (61′ Daris Catak), Nicolaj Tornvig (82′ William Kold Jensen), Sander Evjen-Brostrøm (73′ Theis Bøndergaard).