U17: Kræfterne slap op til sidst

En samling trætte FCM'ere fik hug af OB i sæsonens sidste opgør.

26/06/21
Karsten Vestergaard

FCM’erne var fra kampens indledning på hælene mod de fysisk stærke OB-spillere, og hjemmeholdet forspildte nogle store chancer for at tage føringen.

FCM’erne var dog heller ikke tandløse, og Gustav Christensen og Malte Melin kom også frem til gode chancer, men det var dog ret tydeligt, at FCM’erne havde svært ved at mønstre den energi, som spillestilen forudsætter.

Det betød, at man allerede i det tyvende minut skiftede formation. Ulvene skiftede over i en 4-2-3-1-opstilling, der skulle gøre dem mere kompakte og dæmme op for OB’s backs, der kom susende i overlaps over kanterne.

Ændringen gav noget tiltrængt ro og en bedre struktur på FCM-holdet, der dog alligevel måtte indkassere en scoring lige før pausen. OB’erne slap igennem i FCM’s højreside, og Charly Nouck Hornemann sparkede bolden ind ved forreste stolpe.

Reaktionen udeblev fra FCM’erne i anden halvlegs start, og i stedet kunne Hornemann gøre det til 2-0 – igen efter at være blevet godt serviceret.

FCM U17 svarede dog igen med det samme, da Malte Melin modtog bolden fra venstresiden, driblede ind i banen og bankede bolden over i det lange hjørne.

Og der var mere i posen. Tre minutter senere modtog Gustav Christensen (billedet) en god aflevering midt for mål, hvorefter han med et hårdt fladt spark udlignede – et stærkt comeback, som FCM’erne desværre ikke havde kræfterne til at følge til dørs.

Drøj sidste halv time

Syv minutter senere strøg OB’s venstre back til baglinjen og serverede bolden for Hornemann, der scorede sit og OB’s tredje mål. Fire minutter efter gjorde Tobias Augustinus-Jensen det til 4-2, og så var FCM’erne igen lige vidt.

Sammenhængskraften sivede lige så stille ud af FCM U17, og spillerne forsøgte med enkeltaktioner at finde en reducering, men resultatet blev blot, at OB fik for let spil. Det udnyttede de til at sætte trumf på med yderligere to scoringer i slutminutterne. Det sluttede 6-2 i Ådalen.

For begge hold var der status quo i tabellen. FCM’erne var inden kampen sikre på at ende sæsonen som nummer 2, og OB vidste også, at de ville blive nummer 5. Gustav Ørsøe Christensen ender som topscorer for FCM med 19 ligamål efterfulgt af Donavan Bagou og August Priske – begge med 16 ligamål.

Se de øvrige resultater og slutstillingen i U17 Ligaen.

– Det var meget langt fra at være vores bedste kamp, men til gengæld var det en kamp, spillerne lærte en del af. Navnligt at når vi er i problemer, så er vi nødt til at rykke tættere sammen. Det dur ikke, at spillerne pisker rundt som frie neutroner, sagde Claus Therkildsen og tog en indånding, inden han anlagde en mere forsonlig tone:

– Vi har haft en fantastisk sæson, men vi er også helt færdige nu. Vi har spillet syv kampe på de sidste 18 dage, og alle er trætte. Vi er ærgerlige over at snuble i mesterskabskampen her til sidst, men udviklingsmæssigt har det været en fremragende sæson, hvor spillerne har rykket sig markant – især her i foråret, påpeger Claus Therkildsen.

OB U17 – FC Midtjylland U17 6-2 (1-0)

44′ 1-0 Charly Nouck Hornemann
49′ 2-0 Charly Nouck Hornemann
50′ 2-1 Malte Melin
53′ 2-2 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Jonathan Asp)
60′ 3-2 Charly Nouck Hornemann
64′ 4-2 Tobias Augustinus-Jensen
88′ 5-2 Max Isaac Ejdum
90′ 6-2 Samuel Walseth Juel

FCM U17 (4-3-1-2): Nicholas Beetson – Rasmus Kristiansen (46′ Mads Nybo Lauritsen), Mikkel Fischer, Malthe Bøndergaard, Adam Nygaard Andersen – Heini Sørensen, Jonathan Asp, Gustav Fraulo – August Priske (37′ Christian Jørgensen) – Gustav Ørsøe Christensen, Malte Melin (67′ Andreas Bonnén).