Akademiet

U17 øjner spændende forår: Spillerne rykker sig

U17-cheftræner Mathias Rahbek fortæller om forventningerne til foråret, der emmer af positivitet trods et nederlag i premieren til Lyngby.

06/03/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med 28 point efter 13 kampe ligger FCM placeret på en delt 2. plads i U17 Ligaen.

Forrige weekend lagde man ud med et 4-2-nederlag på udebane til Lyngby, men premieren ændrer ikke på cheftræner Mathias Rahbeks analyse af vinteropstarten.

– Vi har haft en god forberedelse. Spillerne er blevet udfordret på forskellige niveauer. Måden, vi gør tingene på, betyder, at der er nogle, som har spillet meget eller delvist med U19, nogle fast med U17, og andre har også spillet U16-kampe.

– Det betyder, at vi har været meget spredt, men det har været en god opstart, fordi spillerne netop er blevet spredt for at blive matchet på forskellige niveauer.

– Vi har arbejdet med vores presprincipper. Vi vil være endnu dygtigere til at sprinte i pres og supporte hinanden. Jeg synes, det begynder at se bedre og bedre ud. Vigtigst, så er spillerne nysgerrige, og man kan mærke, de rigtig gerne vil lære og dygtiggøre sig, fortæller han.

Mathias Rahbek anerkender, at nederlaget i forårspremieren til Lyngby gjorde ondt, men forventer samtidig en trodsreaktion, når AC Horsens venter i næste runde på lørdag den 9. marts.

– Jeg så nogle spillerne, der virkelig vil det. Som jeg sagde til dem efter kampen, er vi et sted, hvor det lige nu handler om detaljer. Detaljer på den sidste pasning, det sidste touch, de sidste bevægelser og forsvarsspillet. Vi tabte på spillet om detaljer, hvor Lyngby var bedre end os.

Alle kampe med FCM-DNA

Trods den aktuelle placering blandt topholdene i U17 Ligaen er ambitionerne noget andet end sølvtøj, når sæsonen skal gøres op i slutningen af juni.

– Målet for mig er at dygtiggøre spillerne så meget, at de presser på for at komme opad i systemet. Jeg bliver glad, når vi ser nogle af vores ældste U17-spillere presse på for at spille U19, ligesom de bliver glade, når de ser nogle presse på for at spille for Superligaen.

– Midt i alt det, der hedder individuel udvikling og holdudvikling, så vil vi vinde. Jeg har et mål om, at vi spiller hver eneste kamp for at vinde på vores måde. Det er uanset, om vi spiller med det ene, andet eller tredje hold. Der er ingen undskyldninger. Det er DNA’et her i klubben, siger Mathias Rahbek, som nu har været i jobbet i mere end et halvt år:

– Det har været fedt. Jeg trives i det, og det er en mega fed gruppe at arbejde med. Der løber mange gode potentialer rundt, som vi skal prøve at folde ud. Det er noget af det, jeg elsker allermest.

Har du oplevet, at spillerne så også har rykket sig det seneste halvår?

– Absolut. Der er flere, som rykker sig rigtig godt. Det sjove ved ungdomsspillere er, at de tager det i forskellige tempoer. Nogle gange eksploderer de lige et par måneder, så står det stille, og så eksploderer det igen. Det er sådan, jeg har oplevet langt de fleste af drengene.

Følg U17 Ligaen

Du kan altid orientere dig i U17 Ligaens kampprogram og aktuelle stilling via. dbu.dk.

Derudover kan du holde øje med FC Midtjyllands akademiside på Facebook, hvor der vil blive postet aktuelle nyheder og andet indhold vedrørende det midtjyske akademi.