Akademiet

U17 sænkede Randers i Rahbek-debut

Tre mål efter hjørnespark hjalp FCM U17 til en noget nær perfekt start på den nye sæson.

12/08/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Ambitionen hos FCM U17 var at komme i overtal centralt og sætte sig på spillet fra start, og derfra diktere kampens forløb. Defensivt gjaldt det om at håndtere det direkte og fysiske spil, som Randers mestrer, og det skulle ske ved at afvise førsteboldene og derefter erobre andenboldene.

Det var en fornuftig plan, som dog ikke kunne forhindre hjemmeholdet i at bringe sig foran efter ti minutters spil, men U17’s nye cheftræner, Mathias Rahbek, kunne glæde sig over den måde, hans spillere reagerede på at komme bagud. Ingen usikkerhed og vaklen, bare videre i teksten.

24 minutter inde i kampen udmøntede det sig i en udligning efter et hjørnespark. Her blev indlægget i første omgang afvist, men Daris Catak stod rigtigt placeret og kunne heade riposten i nettet.

Mod halvlegens slutning overtog FCM’erne mere og mere af spillet, og det lykkedes at få skruet tempoet op i en grad, så Randers-defensiven kom under stadigt større pres.

Det, der der fortsat manglede for FCM’erne, var at spille chancerne lidt større og i et forsøg på at ændre dette, blev James Alphinas sat på banen med den opgave at skabe noget mere bredde og strække hjemmeholdets kompakte organisation.

Fem minutter inde i anden halvleg lykkedes det at få sat et angreb helt rigtigt op, og bolden endte hos Nicolaj Tornvig (billedet). Sidste sæsons ligatopscorer sparkede stensikkert læderet over i det lange hjørne og efterfølgende lignede FCM’erne et hold med appetit på flere mål.

Det skulle der også komme, men i første omgang måtte FCM’erne æde et hurtigt modsvar fra De Lyseblå. En FCM’er begik straffespark, og fra ellevemeterpletten udlignede Lasse Mandal Andersen for Randers.

Tre mål på ni minutter

Så var der lagt op til en spændende sidste halv time – men sådan kom det ikke helt til at gå. Efter 65 minutter erobrede James Alphinas bolden ved Randers’ baglinje og sendte en aflevering ind i fødderne på Sebastian Lodberg, som gelejdede bolden i nettet med en inderside.

Kort efter gik Lodberg ud for at sparke et hjørnespark, og det gjorde han godt, indadskruet og tæt under mål – faktisk med så meget rotation, at indlægget snød alt og alle og strøg urørt i mål. En sjov detalje.

Da FCM’erne to minutter senere tilkæmpede sig endnu et hjørnespark, fik Lodberg naturligvis lov at sparke igen, og denne gang fandt han Magne Norn, som headede 5-2-målet i kassen.

FCM’s tredje scoring på ni minutter punkterede reelt opgøret. Randers-spillerne koncentrerede sig om ikke at lukke yderligere mål ind, og FCM’erne kunne i de sidste tyve minutter ret nemt forsvare føringen ved at fastholde bolden på Randers’ banehalvdel.

Dermed kunne Mathias Rahbek glæde sig over en fortrinlig start på tilværelsen som U17-træner, men han var hurtig til at sende roserne videre:

– Jeg så en flok drenge, der leverede en god og fokuseret indsats. Vi er i teten opgøret igennem, men bliver ramt af modgang et par gange, og der var jeg rigtig glad for at se spillerne holde hovedet koldt og blive ved med at spille, som vi havde aftalt. Det gjorde, at vi kørte Randers trætte og kunne trække fra til sidst, lød det fra Rahbek.

På en dag med adskillige gode spillerpræstationer gik han mod strømmen og fremhævede i stedet assistenttræner Rune Düring som ”Man of the match” – hvilket bestemt ikke var ufortjent. Tre af FCM’s fem mål faldt på eller efter de standardsituationer, som er Dürings ansvarsområde.

FCM U17 spiller igen på fredag, hvor AaB aflægger Ikast et besøg. Der er kampstart på EDC Arena kl. 19.15. Se de øvrige resultater fra runden her.

Randers FC U17 2-5 FC Midtjylland U17 (1-1)

11′ 1-0 Vincent Gaml
24′ 1-1 Daris Catak
50 1-2 Nicolaj Tornvig Hansen
52′ 2-2 Lasse Mandal Andersen, strf.
65′ 2-3 Sebastian Lodberg
70′ 2-4 Sebastian Lodberg
73′ 2-5 Magne Norn

FCM U17 (4-4-2): Silas Novrup – Magne Norn, Andreas Knak, Bilal Krubally, John Lian Le (76′ Marcus Jensen) – William Kold Jensen, Emil Linde (67′ August Emil Rytter), Daris Catak, Jens Emil Munk (46′ James Alphinas) – Nicolaj Tornvig Hansen, Sebastian Lodberg.