U17 sejrede i regnen

På en regnfuld sommerdag fik FCM's U17-hold den sjette sejr i træk efter to mål af Melin, hvilket betyder, at det midtjyske mandskab er utroligt tæt på pladserne om medaljer.

09/06/22
Kasper Petersen

I drivvåde forhold gik FC Midtjylland og Randers på banen til en kamp om yderst vigtige point. Skulle udeholdet gøre sig forhåbninger om medaljer i årets udgave af U17 Ligaen, var det ved at være sidste udkald. Med en sejr på minimum to mål i gæsternes favør vil Randers nemlig kravle over FC Midtjylland i tabellen på målscore, mens en sejr til hjemmeholdet vil sørge for, at kampen om bronzemedaljer fortsat er i FCM’s egne hænder.

FC Midtjylland startede bedst, og hjemmeholdet fik også hurtigt bragt sig foran på EDC Arena. Det skete efter en lang bold ned i venstre side af Randers’ bagrum, og her var Malte Melin hurtigst i opfattelse, da han akkurat kom foran gæsternes forsvarsspiller og derefter resolut satte en flad afslutning i det lange hjørne. 1-0 til FC Midtjylland efter 12 minutters spil.

Efter scoringen fortsatte FC Midtjylland med at presse på for at gå til pause med en komfortabel føring, men hjemmeholdet fik desværre ikke udbytte af chancerne. Dog fik det midtjyske mandskab lukket fint af for chancerne i den anden ende, og indtrykket fra tribunen var, at hvis FC Midtjylland fortsatte spillet efter pausen, var det bare et spørgsmål om tålmodighed, før føringen var fordoblet.

Men Malte Melin sørgede for, at der ikke var brug for tålmodighed, da han kort efter anden halvlegs startfløjt igen var på pletten. Den kommende Bayern München-spiller, Jonathan Asp Jensen, tog chancen fra distancen i det 47. minut, hvilket tvang gæsternes keeper ud i en redning. Dog kom bolden ikke langt nok væk, så Malte Melin kunne uden de store problemer notere sig selv som dobbelt målscorer. Snedigt af den høje offensivspiller, som var opmærksom på returbolden, hvilket gav fuld gevinst.

Randers var derfor naturligvis tvunget til at presse yderligere på for at få et brugbart resultat. Og gæsterne fik også tilspillet sig en række store chancer. I det 74. minut blev Bastian Andersen sendt i dybden, og han fik sendt en kompetent afslutning afsted, som var tæt på mål efter en afretning af Mads Nybo.

Og i det 77. minut lykkedes det for Bastian Andersen at bringe spændingen tilbage i opgøret. En fejlclearing i det midtjyske forsvar ramte Randers-angriberen, og den sparkede han sikkert ind til 2-1 uden chance for Christian Rust i målet.

Det var derefter tydeligt at se mentaliteten hos de midtjyske spillere, der bestemt ikke skulle ned og pakke sig og invitere til et pres fra gæsterne. I stedet begyndte midtjyderne at benytte den bedste form for forsvar – nemlig angreb. Et utal af store chancer i kampens sidste 10 minutter, hvor særligt dødboldene blev ekstremt farlige med Jonathan Asp Jensen og kaptajn Bøndergaard i hovedrollerne. Også i åbent spil blev der vist gode takter, hvor Adam Nygaard Andersen og Malte Melin blev fundet i gunstige afslutningspositioner – dog uden det resulterede i mål.

Randers havde dog chancerne til at få udlignet. Efter et flot gennemspil i venstre side havde Randers’ højre kant søgt mod forreste stolpe, hvilket skabte oceaner af plads til Randers’ højre back, som modtog bolden helt fri i feltet. Men afslutningen var ikke noget at skrive hjem om, da den blev sendt et godt stykke over mål.

Når differencen på måltavlen kun er et enkelt mål, betyder det ofte tilfældigheder og dermed overtidsdrama. Og tirsdagens kamp var ingen undtagelse, da Randers’ trænerbænk følte sig bortdømt, efter at dommeren afværgede et potentielt straffespark med en potentiel hånd på bolden af en midtjysk spiller. Bolden blev derefter clearet, og dommeren fløjtede af, så de midtjyske spillere kunne række hænderne i vejret efter endnu en sejr.

FC Midtjylland fortsætter dermed den imponerende stime, og præstationen og resultatet var også tilfredsstillende for cheftræner Claus Therkildsen.

– Vi spiller en fornuftig og stabil kamp og mangler reelt set bare at score nogle flere mål. I åbent spil er vi rigtig produktive, og særligt på vores hjørnespark fik vi vist, at vi er et rigtigt farligt hold. Men vi spiller generelt en god kamp med god energi og viljestyrke, og så er vores chanceproduktion også rigtig høj, så jeg er tilfreds, fortæller Claus Therkildsen.

Næste opgave for FC Midtjylland U17 er en hjemmekamp mod Lyngby BK. Kampen spilles den 11. juni på EDC Arena kl. 15.15, og der er gratis adgang for alle interesserede.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – Randers Freja FC U17 2-1 (1-0)

12′ 1-0 Malte Haulund Melin
47′ 2-0 Malte Haulund Melin
77′ 2-1 Bastian Andersen

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Mathis Konradsen, Malthe Bøndergaard, Mads Nybo, Gustav Bjerge – Adam Nygaard Andersen, Magnus Jensen, Gustav Fraulo – Malte Haulund Melin, Jonathan Asp Jensen, Mikel Gogorza – Jonatan Lindekilde (57′), Mahdi Babaiasl (78′), Marcus Nielsen (78′), Timothy Kongsbak (90′), Dereje Nigussie Jensen (90′).