U17 sejrede i Silkeborg

Efterlod alt på banen i intenst lokalopgør fredag aften. To måloplæg af Gustav Fraulo.

25/09/21
Karsten Vestergaard

FCM U17 trådte ind på Jysk Park med en ambition om at stresse hjemmeholdet med et højt og tidligt pres, og efter ti minutter, hvor kampen lige skulle sætte sig, lykkedes det godt. De sort-røde fik flere gange skabt gunstige situationer ved at erobre bolden på Silkeborgs banehalvdel.

Det var dog ikke det, der førte til føringsmålet i det 12. minut. Her fik FCM’erne tacklet sig på bolden i egen forsvarszone, hvorfra bolden blev spillet ud til Oscar Fraulo. Han slog en dyb diagonalbold frem til Malte Melin (billedet), der fik prikket bolden uden om målmanden og kunne lægge bolden i nettet.

Herfra bølgede kampen frem og tilbage i en stillingskrig mellem de to hold. Silkeborg søgte konstant at skabe overtal på siderne, mens FCM’erne søgte at dominere banens midte, sætte spillet og forhindre værterne i at få vendt spillet ud på fløjene.

I det 44. minut lykkedes det FCM’erne at vende spillet ind over midten, hvorefter Fraulo blev sendt af sted på højrekanten. Backen strøg op ad sidelinjen og sluttede sit raid af med et præcist indlæg, som Jonatan Lindekilde headede i mål – Fraulos andet måloplæg på dagen.

Foran 2-0 havde FCM’erne kampen præcis, hvor de ville, men som anden halvleg skred frem, blev det også tydeligt, at FCM’erne havde brugt mange kræfter. De fortsatte dog med at gå højt på Silkeborg, der modsat satsede offensivt for at komme tilbage i opgøret. Det blev en hektisk kamp, hvor spillet bølgede meget frem og tilbage.

Efter en times spil måtte Malte Melin lade sig udskifte med et trælår. Ind for ham kom Marcus Nielsen, og han fik hurtigt bragt sig i fokus, da han kom igennem og næsten fik prikket bolden forbi Oliver Bjerregaard i Silkeborg-målet.

Nielsen var dog langt fra færdig, og i det 66. minut lykkedes det ham at komme afsted i en friløber, der bragte ham ned til kanten af Silkeborgs felt. Her blev han bremset med ulovlige midler af Alexander Priesborg, og midterforsvareren blev prompte trakteret med et rødt kort for den aktion.

Forvaltede overtal dårligt

Så burde det være en formsag at køre sejren hjem, men helt så let gik det ikke. FCM’erne var meget opsatte på at holde trykket på hjemmeholdet og fortsatte med at spille med højt pres og målsøgende spil.

Her kunne de med fordel have sænket tempoet en anelse og ladet det decimerede Silkeborg-hold jagte bolden. I stedet fik Silkeborg faktisk lov til at stille sig tilbage og spille på omstillinger.

Det bidrog yderligere til en urolig kamp med meget spil i længderetningen, og det var ganske sigende, at samtlige FCM-udskiftninger kom efter, at en spiller var segnet om med krampe. Offerviljen kunne der ikke udsættes noget på.

Der var chancer i begge ender, men det lykkedes FCM’erne at fighte 2-0-sejren hjem. Dermed kunne Christian Rust notere sig for sit tredje clean sheet i fem kampe. Målmanden skiftede fra Brøndby i sommerpausen og har fået en stærk start på sit ophold – godt hjulpet af blandt andre Malthe Bøndergaard og Gustav Bjerge, der ligeledes stod stærkt i billedet mod Silkeborg.

– Det blev som ventet en hård kamp mod en svær modstander. Noget lykkedes vi med, og noget lykkedes vi ikke med. Jeg synes, vi stod godt imod Silkeborg og sørgede for, at de ikke fik ret meget tid på bolden. Til gengæld ender vi også med at bruge for mange kræfter og være for aggressive – især efter udvisningen, hvor jeg gerne ville have haft, at vi havde sparet lidt mere på kræfterne, opsummerede cheftræner Claus Therkildsen.

FCM U17’s træner var til kampen gået væk fra at spille med tre mand i midterforsvaret til fordel for en diamant på midtbanen – et skaktræk, der gav FCM’erne en stærk tilstedeværelse på banens midte, og som resulterede i et velfungerende presspil.

FCM U17 spiller igen på lørdag – denne gang på EDC Arena i Ikast, hvor modstanderen bliver AC Horsens.

Silkeborg IF U17 – FC Midtjylland U17 0-2 (0-2)

12′ 1-0 Malte Melin (assist Gustav Fraulo)
44′ 2-0 Jonatan Lindekilde (assist Gustav Fraulo)

FCM (4-4-2): Christian Rust – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo (84′ Mahdi Babaiasl) – Adam Nygaard Andersen (84′ Mikel Gogorza), Jonathan Asp, Lasse Overgaard, Jonatan Lindekilde (72′ Nicolaj Tornvig Hansen, FCM U15) – Malte Melin (61′ Marcus Nielsen), Christian Jørgensen.