Akademiet

U17 sejrede sikkert mod AaB

FCM U17 fortsatte de vindende takter fra weekendens sejr mod FC Nordsjælland, da de onsdag besejrede AaB på EDC Arena.

25/05/23
Kasper Petersen

Efter 11 minutters spil omsatte midtjyderne spilovertaget til en tidlig føring. Et fladt indlæg fra Sander Evjen-Brostrøm strøg gennem tre AaB’ere og endte for fødderne af formstærke Christian Jørgensen, som konsekvent sparkede bolden ind til 1-0.

Ti minutter senere blev føringen fordoblet, og denne gang var det assistmageren til åbningsmålet, Sander Evjen-Brostrøm, som kom på scoringstavlen. Akwasi Owusu fik bolden i bagrummet, og for anden kamp i træk leverede ghaneseren en fremragende assist. Owusu satte sin direkte modstander af, inden han sendte et præcist indlæg ind i pandebrasken på Sander Evjen-Brostrøm, som sikkert headede bolden ind.

Kort inde i 2. halvleg sparkede Nicolaj Tornvig opgørets tredje mål ind. Et vellykket genpres af Lasse Overgaard gjorde, at FCM kunne bevare trykket. Det resulterede i, at Marcus Nielsen kunne lægge bolden videre til U17 Ligaen-topscoreren, og efter en kløgtig skudfinte udenom sin modstander sparkede Nicolaj Tornvig læderkuglen i netmaskerne til 3-0.

De bolchestribede nordjyder fik reduceret til 3-1 i det 74. minut. Et flot indlæg fra AaB’s højreside fandt vej til Bertram Skovgaard, som ikke svigtede i sin afslutning.

Mere skete der ikke. Dermed kunne U17 notere sig for den anden sejr på stribe og en aktuel fjerdeplads i rækken med tre kampe igen.

– Savner højere kvalitet med bolden

En fin sejr, der lægger pres på det næstældste akademiholds omkringliggende konkurrenter i tabellen. Men skal der gøres forhåbninger om de helt sjove placeringer, kræver det, at niveauet øges i de resterende tre kampe, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen:

– Det var en okay præstation, men så heller ikke mere end det. Jeg synes ikke helt, vi rammer det niveau, vi plejer at vise, men det var nok til en sejr, hvilket vi naturligvis er tilfredse med.

– Vi lykkedes ikke godt nok med vores spil med bolden. De tre mål, vi scorer, viser, at vi har rigtig gode spillere, men i det mere etablerede spil skal vi sætte flere ting sammen og generelt spille bedre. Der, hvor vi bliver gode, er primært uden bolden, hvor vi med vores pres trykker AaB så meget, at de ikke kan følge med.

Sejren sender midtjyderne indenfor tre points afstand af førstepladsen, men forrige weekends modstander, FC Nordsjælland, der aktuelt besidder placeringen helt til tops, har spillet en kamp færre. Det samme gælder OB og Brøndby, som ligger placeret henholdsvis nummer to og tre i tabellen.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

Næste opgave for de midtjyske medaljeaspiranter er endnu en hjemmekamp – denne gang mod Vejle Boldklub. Opgøret spilles tirsdag den 6. juni med kickoff kl. 18.00.

FC Midtjylland U17 3-1 Aalborg Boldklub U17 (2-0)

11′ 1-0 Christian Jørgensen
20′ 2-0 Sander Evjen-Brostrøm
50′ 3-0 Nicolaj Tornvig Hansen
74′ 3-1 Bertram Peter Skovgaard

FCM U17 (3-4-3): Liam Selin – Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Andreas Knak – Daris Catak, Lasse Overgaard Nielsen, Christian Jørgensen, Mahdi Babaiasl – Akwasi Dwomfour Owusu, Nicolaj Tornvig Hansen, Sander Evjen-Brostrøm – William Kold Jensen (45′), Marcus Nielsen (62′), Sebastian Lodberg (62′), Sofus Østergaard Grandjean Johannesen (62′), Theis Bøndergaard (79′).