U17 skød fyrværkeriet af i sæsonafslutningen

FCM U17 kom igennem hele følelsesregistret, da de lørdag tørnede sammen med FCK i en kamp der bød på otte mål.

26/11/22
Karsten Vestergaard

Det yngste akademihold har haft et lærerigt halvår, og hvilken bedre måde at afslutte det på end med en udekamp mod topholdet FCK?

Hjemme på KB’s anlæg har FCK’erne været ualmindeligt stærkt kørende med lutter sejre en målscore på 27-3, og værterne fik da også en god start på kampen.

Efter syv minutter bragte Victor Froholdt FCK foran, efter at han modtog en bold der blev stukket ned mellem Albert Lodberg og Gustav Bjerge i FCM’s højre forsvarsside.

Den føring fordoblede Amin Chiakha efter 22 minutter, da han fik driblet sig igennem FCM-defensiven. Liam Selin formåede at halvklare, men kunne ikke forhindre Chiakha i at score på riposten.

På det tidspunkt lignede det en kamp, der fulgte værternes manuskript, selvom FCM’erne egentlig var fint med. Kampens dommer, Martin Haarup Møller, styrede kampen dygtigt og tillod spillerne at bruge deres fysik. Noget hjemmeholdet var bedst til at indrette sig efter.

Det ændrede sig efter pausen, hvor FCM’erne kom ind med mere saft og kraft i duellerne, hvilket klædte holdet. En anden god udvikling var at FCM’erne begyndte at spille med lidt større ro på bolden – i stedet for at aflevere helt så hurtigt, begyndte de sort-røde at drive bolden frem og ventede til FCK’erne stødte op i presset.

Det åbnede tingene op for FCM’erne, der kampen igennem var dygtige til at finde plads i rummene mellem FCK’s kæder, og efter 51 minutter reducerede Jonathan Lindekilde. Marcus Nielsen gik til baglinjen og lagde bolden skråt tilbage til Lindekilde, der scorede i det lange hjørne.

FCM’erne kørte på med fornyet optimisme og med tyve minutter igen lykkedes det ulvene at vende opgøret helt på hovedet.

Først udlignede Nicolaj Tornvig, da han headede Lasse Overgaards hjørnespark i nettet, og inden FCK’erne kunne nå at ryste den scoring af sig, slog FCM’erne til igen. Med en hælaflevering spillede Tornvig indskiftede Sofus Johannesen fri, og i to forsøg sparkede han FCM U17 på 3-2.

Fremragende comeback

De to FCM’ere var dog ikke færdige, og fem minutter senere satte de trumf på med endnu en scoring, denne gang efter en omstilling. Tornvig sendte Johannesen af sted med en bold i dybden og han kvitterede ved at sparke bolden sikkert ind i det lange hjørne. 4-2!

Så var der ”bare” tilbage at holde stand i slutminutterne – noget FCM U17 har kæmpet en del med i dette efterår.

Denne gang så det dog ud til at missionen skulle lykkedes, men ak og ve: med et minut tilbage af den ordinære spilletid gik Liam Selin og Mathis Konradsen fejl af hinanden på en bold i dybden, og Victor Froholdt udnyttede kynisk misforståelsen til at gøre det til 4-3.

FCK kastede alt frem, og blev belønnet for det i tredje minuts overtid. Højrebacken Hjalte Bidstrup kom til afslutning på kanten af feltet og bragede udligningen på i nettaget.

Det var en hård skæbne for FCM’erne, der havde svært ved at slippe skuffelsen inden de to hold skulle i straffesparkskonkurrence. Her brændte Jonathan Lindekilde og Sander Evjen-Brostrøm og så endte bonuspointet hos FCK.

– Jeg er meget tilfreds med præstationen og tilsvarende skuffet over resultatet. Vi møder en meget dygtig modstander, men får igen sat spillernes kompetencer rigtigt fint i spil – for at sætte det lidt i relief, så havde FCK havde kun lukket otte mål ind i elleve kampe, og dem formår vi at score fire gange mod på en halvleg. Så det er rigtig godt, men vi skal blive bedre til at lukke kampene ned. Det er en af de store opgaver til foråret for os, erklærede cheftræner Allan K. Jepsen efter opgøret.

Kampen var FCM’s U17’s sidste kamp i U17 Ligaen, men fodboldåret 2022 er ikke helt slut endnu. Fra den 7.-11. december er FCM U17 i Borås i Sverige  for at deltage i de uofficielle nordiske mesterskaber for U17-hold. Mere information følger her på siden.

FC København U17 – FC Midtjylland U17 4-4 (2-0)
7′ 1-0 Victor Froholdt
22′ 2-0 Amin Chiakha
51′ 1-2 Jonathan Lindekilde (assist Marcus Nielsen)
72′ 2-2 Nicolaj Tornvig Hansen (assist Lasse Overgaard)
73′ 2-3 Sofus Østergaard Johannesen (assist Nicolaj Tornvig Hansen)
78′ 2-4 Sofus Østergaard Johannesen (assist Nicolaj Tornvig Hansen)
89′ 3-4 Victor Froholdt
90+3 4-4 Hjalte Bidstrup

FCM U17: Liam Selin – Albert Lodberg (58′ Mathis Konradsen), Gustav Bjerge, Simon Kristiansen, Mahdi Babaiasl (79′ Andreas Knak) – Jonathan Lindekilde, Lasse Overgaard Nielsen (83′ Daris Catak), Christian Jørgensen – Mikel Gogorza (Sander Evjen-Brostrøm), Nicolaj Tornvig Hansen, Marcus Nielsen (58′ Sofus Østergaard Johannesen)