Akademiet

U17: Svær udekamp i vente

U17 Ligaens to bedste forsvar mødes, når F.C. København lørdag tager imod FC Midtjylland.

26/11/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U17 havde en klar overvægt i spil og chancer, da de i seneste spillerunde mødte AGF på hjemmebane.

På trods af det måtte de nøjes med 2-2 – et resultat, der langt hen ad vejen kunne koges ned til manglende effektivitet i de to målfelter.

– Vi har tidligere kæmpet lidt med at få skabt gennembruddene og komme til mållinjen, hvor de farlige indspil ofte kommer fra. De situationer fik vi skabt et væld af, og det vi så manglede, var en smule mere overblik og kvalitet i den sidste aflevering og løbene i feltet, fortalte Claus Therkildsen, der også ærgrede sig over de defensive dødbolde – AGF’s to mål faldt efter henholdsvis et indkast og et hjørnespark.

Alligevel endte det altså ganske godt for FCM, der fik to point med fra opgøret efter at have vundet den efterfølgende straffesparkskonkurrence, men som nu har udsigt til en svær udekamp mod FCK.

Københavnerne blev mestre foran FCM i den seneste sæson og ligger igen med helt fremme i U17 Ligaen. Her ligger FCK U17 aktuelt på en andenplads – to point efter Brøndby, men for to kampe færre end rivalerne fra Vestegnen.

– Tja, sidste gang, vi var derovre, blev vi kørt ud på røv og albuer, og det må i hvert fald ikke ske igen, konstaterer Claus Therkildsen med henvisning til 8-1-nederlaget i november sidste år – en kamp, hvor mere eller mindre alt gik galt for de sort-røde.

Siden da har de to hold mødt hinanden en enkelt gang. Det var tilbage i maj, hvor FCM U17 tog stikket hjem med en 3-2-sejr i Ikast.

Lørdagens kamp er samtidig et møde mellem U17 Ligaens to bedste forsvar bedømt på mål imod. FCK har i ti kampe blot indkasseret 12 scoringer imod, mens FCM står noteret for 14 mål imod i det samme antal kampe.

– Jeg tror ikke, det bliver en kamp, hvor holdene vælter sig i chancer, men jeg forventer heller ikke en kamp med et defensivt udtryk. Vi skal turde at tage fat om spillet og tage initiativet. Vi skal ikke stille os ned og vente på, hvad de gør, for det er de for gode til, erklærede Claus Therkildsen.

Der er kampstart på KB’s anlæg lørdag kl. 14.30. Opgøret afvikles på kunstgræs.