Akademiet

U17 til tops med sejr over FCK

Et uhyggeligt uheld, fem mål og en kampafgørende redning i overtiden. Lørdagens U17-kamp havde det hele.

02/09/23
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Eftermiddagens sene kamp på EDC Arena lignede på forhånd et meget seværdigt opgør mellem FCM og FCK’s talenter, men desværre blev kampens indledning skæmmet af et modbydeligt uheld.

På kampens første angreb sendte FCM’s Albert Lodberg en høj bold ind i feltet med retning mod Magne Norn, men før han kunne heade til den, kom FCK’s Tobias Breum-Harild stormende ud og fistede bolden væk.

Samtidig hamrede han desværre for fuld kraft ind i holdkammeraten Sylvester Hildebrandt, der slog sig slemt. Det så rigtig grimt ud, og Hildebrandt fik længe behandling på banen, inden han måtte køres bort i en ambulance – heldigvis ved bevidsthed.

– Jeg tror, alle var berørte af det, men især for FCK’erne er det jo meget ubehageligt at se en holdkammerat ligge i græsset på den måde. Alle os i FCM sender vores tanker til Hildebrandt og håber at han er i bedring, lød det fra FCM’s Mathias Rahbek efter kampen.

Angrebsduo i hopla

Efter et kvarters afbrydelse blev spillet genoptaget, men begge hold skulle bruge lidt tid på at finde tilbage til udgangspunktet.

Det lykkedes bedst for FCM U17 der satte sig på spillet, og virkede livlige og pågående. Først blev det til et par gode tilbud, og i det 40. minut sendte Sebastian Lodberg en skærende aflevering op igennem banens længderetning – lige ind i Tornvigs løbebane. Just som han var ved at komme for langt ude i siden, affyrede FCM-bomberen kanonen og huggede bolden ind ved den fjerneste stolpe. 1-0 FCM.

De sort-røde var nu inde i et godt flow og to minutter senere erobrede FCM’erne bolden fra en FCK’er på vej frem. Sofus Østergaard Johannesen sendte Tornvig af sted i dybden. Han lod bolden gå videre til Lodberg, der i fuldt firspring lagde 2-0 målet ind bag en chanceløs FCK-keeper.

En rigtig stærk præstation af FCM’erne, der også indledte anden halvleg med det samme høje pres, der tydeligvis stressede FCK’erne. Gradvis kom udeholdet dog bedre med og de begyndte at få sat mere spil sammen på FCM’s banehalvdel.

Efter 71. minutters spil modtog Julius Emefile bolden i FCM’s felt og her fik han vendt og drejet sig så tilpas meget, at han fik slidt sig fri til skud. Hans flade afslutning strøg i nettet ude ved den ene stolpe og så var det igen helt åbent.

Målet gav FCK’erne mod på mere og med godt ti minutter tilbage lykkedes det dem at komme til et indlæg helt nede ved baglinjen. Silas Novrup kunne ikke nå den høje bold og presset af en FCK’er kom William Kold desværre til at lave selvmål ved bagerste stolpe.

Så var der udlignet, men FCM’erne svarede igen med det samme. Albert Lodberg gik til baglinjen og derfra sendte han en aflevering skråt ind i feltets hjerte. Her stod Sofus Østergaard Johannesen og han tæskede bolden i mål via overliggeren.

Målmand blev matchvinder

Nu bølgede spillet frem og tilbage. Først havde FCK et skud på stolpen der sprang tilbage i spil og lidt efter kunne Sofus Johannesen have lukket opgøret på en giftig omstilling. I stedet endte det i et stort afsluttende pres fra FCK, der kastede alt frem.

I fem minutters overtid fik en FCK’er trampet sig igennem på selve baglinjen og sat en holdkammerat op til hovedstød helt inde i det lille felt – men han havde gjort regning uden Silas Novrup. På en eller anden måde fik FCM-keeperen kastet sig baglæns og rev bolden ud af luften, lige som den var på vej ind under overliggeren. En nærmest uvirkelig refleksredning der udløste et spontant jubelbrøl fra tribunerne, mens FCK’erne vantro smed sig i græsset.

Dermed sluttede en helt igennem underholdende kamp med en 3-2 sejr til FCM. De tre point betyder at det yngste Akademihold topper U17 Ligaen a point med FC Nordsjælland, der på hjemmebane vandt 4-1 over Randers.

Cheftræner Mathias Rahbek kunne ikke andet end glæde sig over den medrivende kamp, han havde været vidne til:

– Jeg synes, vi har rigtig godt styr på det i første halvleg og får sat tingene godt sammen, både i det etablerede spil og på omstillinger. FCK får dygtigt kæmpet sig tilbage i opgøret, men igen-igen er vi gode til at slå tilbage, når vi møder modgang. Afslutningen bliver enormt hektisk, men vi får kæmpet sejren hjem, fortalte Rahbek og fortsatte:

– Lige nu er vi et rigtigt godt sted. Spillerne leverer stærke præstationer, både individuelt og som kollektiv og det gælder om at bruge det som en trædesten til de næste kampe, for selvom spillet er godt, er der meget mere potentiale gemt i det her hold, fastslog FCM-træneren.

FC Midtjylland U17 – FC København U17 3-2 (2-0)

40′ 1-0 Nicolaj Tornvig-Hansen (assist Sebastian Lodberg)
43′ 2-0 Sebastian Lodberg (assist Nicolaj Tornvig-Hansen)
71′ 2-1 Julius Emefile
79′ 2-2 William Kold Jensen (selvmål)
81′ Sofus Østergaard Johannesen (assist Albert Lodberg)

FCM U17 (4-3-3): Silas Novrup – Magne Norn (90+2′ Jens Emil Munk), Andreas Knak, Bilal Krubally, William Kold Jensen – Albert Lodberg, Daris Catak (90+13 Emil Linde), Sofus Østergaard Johannesen (90+13′ John Lian Le) – James Alphinas, Nicolaj Tornvig Hansen (81′ Frederik Bunten), Sebastian Lodberg (90+2 Elias Hansen).